Almanya Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini İmamoğlu’na yaptı: Filistin yanlısı aktivistlerce protesto edildi - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

22 Nisan 2024 Pazartesi

Almanya Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini İmamoğlu’na yaptı: Filistin yanlısı aktivistlerce protesto edildi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türkiye ziyareti kapsamında ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Steinmeier’in temaslarına Ankara yerine İstanbul’dan başlaması dikkat çekti. Steinmeier, Almanya‘nın İsrail’e verdiği destek nedeniyle Filistin yanlısı aktivistlerce protesto edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak 11.58’de İstanbul Havalimanı’na indi. Steinmeier’ı Vali Davut Gül, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in, Türkiye ziyareti kapsamında görüştüğü ilk kişi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla gelen Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, ilk olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Steinmeier ve İmamoğlu, Almanya’da Türk işçilerin göçünü konu alan ‘Gurbette Hasret’ sergisini ziyaret etmek üzere Sirkeci Tren Garı’nda bir araya geldi.

Steinmeier gezisinin ikinci gününde Gaziantep’te depremzedeler için sığınma evi ile inşasını Almanya’nın desteklediği bir okulu ziyaret edecek. Steinmeier’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ise 24 Nisan’da Ankara’da görüşmesi bekleniyor.

İLK ZİYARET İSTANBUL’A

7 yıldır cumhurbaşkanı olmasına karşın Türkiye’yi ilk kez ziyaret eden Steinmeier’in temaslarına Ankara yerine İstanbul’dan başlaması dikkat çekti. Erdoğan 12 yıl aradan sonra ilk kez Irak’a ziyaret ederken Steinmeier’ın Türkiye’ye gelmesi Alman cumhurbaşkanının Türk mevkidaşı ile arasındaki zorlu ilişkinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Son dönemde Erdoğan’ın İsrail’e yönelik yaklaşımını eleştiren Steinmeier, daha önce de Türkiye’de demokratik normların erozyona uğradığına dair endişelerini dile getirmişti.

DÖNER DİPLOMASİSİ

Alman cumhurbaşkanı bunun ilk işareti olarak dedesi 1960’larda Almanya’ya işçi olarak göçen Berlinli döner ustası Arif Keleş’i Türkiye’ye ziyaretinde heyetine davet etti. Keleş, İstabul’da verilecek bir akşam yemeğinde konuklara döner ikram edecek.

Steinmeier’in danışmanlarından biri dönerin “bir tür Alman ulusal yemeği” haline geldiğini belirtti. Döner ocağında pişmiş etin salata ve mayonezle birlikte sunulduğu kebap türü Almanya’da sıklıkla yenen yemeklerden biri.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI’NA ‘FİLİSTİN’ PROTESTOSU

Steinmeier, Almanya’nın İsrail’e verdiği destek nedeniyle Filistin yanlısı aktivistlerce de protesto edildi. Çok sayıda protestocunun gözaltına alındığı açıklandı.



Kaynak: https://aktifhaber.com/gundem/almanya-cumhurbaskani-ilk-ziyaretini-imamogluna-yapti-filistin-yanlisi-aktivistlerce-protesto-edildi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder