Sony, Türk cep telefonu pazarından çıkıyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

28 Haziran 2018 Perşembe

Sony, Türk cep telefonu pazarından çıkıyor

Dünya devi Japon teknoloji markası Sony, aralarında Türkiye’nin de olduğu, Orta Doğu ve Afrika mobil cihazlar piyasasından çekiliyor. Sosyal medyada paylaşılan iddiaya göre mobil cihazlar piyasasında bu pazarlarda istediği çıkışı yakalayamayan Sony, Avrupa ve Japon piyasasına yoğunlaşacak.

RAKİPLERİNİN GERİSİNDE KALDI

Japon devi cep telefonu pazarında iyi telefonlar çıkarsa da amiral gemisi olabilecek bir ürün piyasaya süremedi. Diğer markaları peşinden sürükleyebilecek, piyasa taleplerini genel olarak karşılayabilecek ürün çıkaramaması ve değişiklikleri zamanında adapte etmede rakiplerine göre yavaş kaldığı düşünülen markanın bu kararı aldığı öne sürüldü.

Teknoloji muhabiri Evan Blass’ın aktardığına göre Sony Mobil, Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’daki operasyonlarını ve ofislerini Ekim ayı gibi kapatacak.

ZAMANLA MOBİL CİHAZLAR PİYASASINDAN TÜMÜYLE ÇEKİLECEK

Marka olarak Sony tüm ürünleri gamında kâr elde etse de mobil ürünler dalı diğerlerine göre kötü bir performans sergiliyordu.

2014 yılında Sony, mobil cihazlar birimine 1.7 milyar dolar değer biçmişken o günden bu yana bu değer pek değişmedi. Uzmanlara göre Sony, mobil cihazlar piyasasından zamanla çekilecek. Japon devinin mobil cihazlar piyasasından çıkışın ilk adımı olarak bu 3 pazardan çekilme kararı aldığı düşünülüyor.

 

The post Sony, Türk cep telefonu pazarından çıkıyor appeared first on IPA - International Press Agency.



Kaynak: Teknoloji & Bilim – IPA – International Press Agency http://ipahaber.com/2018/06/28/sony-turk-cep-telefonu-pazarindan-cikiyor/
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder