Kurban Bayramı’nda Trabzon Akçaabat’ta kestikleri büyükbaş hayvanın etinden yiyen 7 kişiden ikisinin ellerinde yaralar çıktı. H.A ve S.M., ‘şarbon’ şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yetkililer “Tahliller negatif” dedi.
Habertürk’ün haberine göre, Akçaabat’a bağlı Çolaklı Mahallesi’nde 7 arkadaş, Kurban Bayramı’nın ikinci günü aynı mahalleden aldıkları kurbanlık büyükbaş hayvanı kesti. Kurban etini yiyen H.A. ve S.M.’nin ellerinde yara çıktı. Bunun üzerine hastaneye başvuran iki arkadaşa kan tahlili yapıldı. KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde muayene edilen 2 kişi, şarbon şüphesiyle tedavi altına alındı.
Aile üyelerine de kan tahlili yapılırken her ihtimale karşın şarbon şüphesiyle ilaç tedavisine başlandı. Aynı kurbana ortak olan diğer kişilere de haber verilerek incelenmek üzere kan örnekleri alındı.
“KAVURMA YAPTIK YEDİK”
Kurban ortaklarından Mustafa Dereköylü, “Mahallemizden aldığımız ineği kurban kestik. Daha sonra kavurma yaptık yedik. Bizde yara çıkmadı ama kan tahlillerimiz alındı. 10 gün içinde gelecekmiş bilgisi, bekliyoruz. Diğer arkadaşlar tedavi altına alındılar. İnşallah iyileşirler. Bu hayvanların böyle olduğunu nasıl bilmezler? Elimizdeki etleri ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililer gelip alsa diye bekliyoruz” diye konuştu.
“İLK TAHLİLLER NEGATİF”
The post Trabzon’da kurban etinde ‘şarbon’ şüphesi appeared first on IPA - International Press Agency.
Kaynak: Gündem – IPA – International Press Agency http://ipahaber.com/2018/08/26/trabzonda-kurban-etinde-sarbon-suphesi/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder