Ağbaba: 3. havalimanı inşaatında 400 işçinin öldüğü iddiası var - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

17 Eylül 2018 Pazartesi

Ağbaba: 3. havalimanı inşaatında 400 işçinin öldüğü iddiası var


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 3.havalimanı şantiye alanına yaklaştırılmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 3. havalimanı inşaatı şantiyesine yaklaştırılmadı. CHP’li milletvekillerinin de  bulunduğu konvoy şantiye alanına çok uzakta iken jandarma engeli ile karşılaştı. Jandarmanın özel güvenlik önlemi aldığı bölgeye CHP heyeti alınmadı.
CHP heyeti İstanbul 3. havalimanı şantiye alanına alınmadı.
Bunun üzerine Veli Ağbaba ve Canan Kaftancıoğlu CHP İstanbul teşkilat binasında basın toplantısı düzenledi.
CHP ŞANTİYE ALANININ 10 KM YAKININA YAKLAŞTIRILMADI
Alana 10 kilometreden daha fazla kimsenin yaklaştırılmadığını söyleyen Ağbaba, “OHAL değil adeta sıkı yönetim ilan edilmiş. Acaba neyi saklıyorlar orada?” dedi.
“Havalimanın şantiye alanına 10 kilometre yakınına yaklaştırılmıyoruz. İçeriye kimsenin dışarıdan girmesine izin verilmiyor. Bize izin vermiyorlar, sendikacılar, basın, kimse giremiyor. Acaba neyi saklıyorlar. Adeta OHAL değil, sıkı yönetim ilan edilmiş.”
Eyleme katılan işçilerin taleplerinin çok basit ve çözülebilecek türden olduğunu söyleyen Ağbaba, “29 Ekim’e açılışı yetiştiremeyeceklerini görüp, bir eylemi gözaltılar ile büyüterek işin yetişmemesi faturasının işçilere çıkarmak istediklerini düşünüyoruz.” yorumunda bulundu.
“ÖLENLERE SONRADAN BARET VE KEMER TAKILDIĞI SÖYLENİYOR”
3’üncü havalimanı inşaatındaki iş kazalarına da değinen Ağbaba;
“Şantiye’de iş kazasında hayatını kaybedenlerin çoğunda baret ve kemer olmadığı iddiaları var. Hatta daha vahimi, ölenlere sonradan şapka ve baret takıldığı öne sürülüyor. Bunu ortaya çıkarması gereken Çalışma Bakanı. Soruyorum Çalışma Bakanı nerededir? Bu işçiler yazlık, kışlık saray istemiyorlar. İnsanca koşullarda yaşamak, emeklerinin karşılığını istiyorlar.” dedi.
“ANAYASAL HAKKIMIZ ENGELLEYENLERİ HUKUKA DAVET EDİYORUZ”
“Çalışma Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz. Ayrıca milletvekillerinin anayasal haklarını engelleyen Vali ve yönetimi hukuka davet ediyoruz. Karşımızda adeta bir çete devleti var.”
“400 İŞÇİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ ÖNE SÜRÜLÜYOR”
“Bizdeki bilgilere göre 3. havalimanında 31 bin kişi çalışıyor. İddiaya göre 400 kişi hayatını kaybetti ve ailelerine para verilerek susturuldu. 160 kişi hala gözaltında. Gözaltına alınanların hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Gözaltına alınan işçilere iş yeri kimliği verilmediği için kimlikleri yok. Burada çalışanların çoğu taşeronun taşeronun taşeronu.”
“ÇOK ÜLKEDEN İNSAN ÇALIŞIYOR”
“Çok çeşitli ülkelerden insanlar çalışıyor. Azerbaycan, Kazakistan, Nepal, Gürcistan, çok farklı ülkelerden insanlar var. Ancak gözaltına alınanların hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve belli bir etnik kimliğe ait oldukları söyleniyor.”

IPA 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder