Okul servislerinde “konfor ücreti” zammı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

17 Eylül 2018 Pazartesi

Okul servislerinde “konfor ücreti” zammı

Okullar açılırken Ankara’da bazı servis şirketlerinin velilerden “konfor ücreti” adı altında 1800 lira ek ücret talep ettiği ortaya çıktı. Çok sayıda veli, servislerin bağlı olduğu Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (ANKESOB)’a şikayette bulundu.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Halil İbrahim Seyfi, başkentte okul servisi ücretlerinin oda tarafından belirlendiğini hatırlattı. Seyfi, 0-3 kilometre için yıllık bin 818 lira olarak belirlenen servis ücretinin, söz konusu şirketlerce “ek konfor ücreti (marka model kısıtlaması, araç takip ücreti)” adı altında bir kalem eklenmesiyle yıllık 3 bin 602 liraya yükseldiğini ifade etti.

ZORUNLU HİZMETLER İÇİN EKSTRA ÜCRET

Seyfi, başkentte servis bedellerinin ANKESOB tarafından belirlenen rakamın üzerine çıkmaması gerekirken, bazı şirketlerin hem belirlenen bedelin üzerinde hem de “konfor” adı altında ekstra ücret talep ettiğini belirtti. Seyfi, “Konfor” adı altında istenen ücretin açıklamasında yer alan marka model kısıtlaması ve araç takip sisteminin bütün servis araçlarında bulunmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

ÖDEMEYİN ÇAĞRISI

Seyfi, “Bütün servislerde bulunan bu hizmet için ekstra ücret talep edilmesi doğru değil” dedi. Çok sayıda velinin kendilerini arayarak, bilgi aldığını aktaran Seyfi, velilerden bu bedelleri kesinlikle kabul etmemelerini istedi.Seyfi, velilerinin de ATO’yu arayarak şikayette bulunabileceklerini bildirdi.

YÜZDE 13 ZAM YAPILMIŞTI

Seyfi, başkentte 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için okul servis ücretlerinde ortalama yüzde 13 artış yapıldığını hatırlattı. Buna göre 0-3 kilometrelerdeki servis ücretinin bin 818 lira, 3-6 kilometrelerdeki ücretin bin 989 lira, 6-10 kilometrelerdeki ücretin 2 bin 340 lira, 10-15 kilometrelerdeki ücretin 2 bin 718 lira olarak belirlendiğini söyledi.

The post Okul servislerinde “konfor ücreti” zammı appeared first on IPA - International Press Agency.



Kaynak: Gündem – IPA – International Press Agency http://ipahaber.com/2018/09/17/okul-servislerinde-konfor-ucreti-zammi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder