Libya’da göçmen merkezine hava saldırısı: En az 40 kişi öldü - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Libya’da göçmen merkezine hava saldırısı: En az 40 kişi öldü



Hayatını kaybedenlerin çoğunun Afrikalı göçmen olduğu belirtildi. 

Saldırı başkent Trablus yakınlarındaki Tajoura'da meydana geldi.

AFP'ye konuşan acil yardım servisi sözcüsü Osama Ali, hava saldırısının hedef aldığı hangarda 120 kadar göçmenin bulunduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Son saldırı, General Hafter'e bağlı güçlerle Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında Nisan'dan bu yana artan çatışmalarda, tek seferde en çok kaybın yaşandığı saldırı.

Uluslararası toplumun tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayez el-Sarraj, saldırıdan General Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu'nu sorumlu tuttu. Libya Ulusal Ordusu ise göçmen merkezini vurdukları iddialarını yalanladı.

Libya Ulusal Ordusu daha önce yaptığı açıklamada "geleneksel yöntemlerin" tükendiğini belirtmiş, bundan sonra ağır hava saldırıları düzenleyecekleri uyarısında bulunmuştu.

Libya’da başkent Trablus’ta General Halife Hafter'e bağlı güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Savaşan taraflardan herhangi biri diğerine tam bir üstünlük sağlanamazken, Türkiye'ye de savaşın tarafı olma ve gerilimi tırmandırma suçlaması yöneltiliyor. 



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/dunya/libyada-gocmen-merkezine-hava-saldirisi-en-az-40-kisi-oldu-h134430.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder