Ankara Tabip Odası yetkilisinden eylül uyarısı: Pik yapmamamız şans olur - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

13 Temmuz 2021 Salı

Ankara Tabip Odası yetkilisinden eylül uyarısı: Pik yapmamamız şans olur


1 Temmuz itibariyle Türkiye’de tüm sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından, vaka sayıları 5 binin civarında seyrediyor.

Diğer yanda koronavirüsünün bulaşıcılığı yüksek Delta varyantı da diğer ülkelerde vaka sayılarını artırıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 300’e yakın kişide Delta varyantı tespit edildiğini, üç kişide de ‘Delta Plus’ varyantı tespit edildiğini duyurmuştu.

"AŞILAMA HIZLI İLERLEMELİ"

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’a konuşan Baytemür, “Vakalar 5 binin altına düşemedi. İki doz aşı olanların oranı da daha yeni yüzde 20’ye yükseldi. Aşılamanın çok daha hızlı ilerlemesi gerekiyor” dedi.

Eylülde vaka sayılarında bir pik beklenebileceğini söyleyen Baytemür, “Şunu biliyoruz; ölenlerin yüzde 99’u iki aşısını olmayan kişiler. Bu dünyada da böyle. O nedenle bizim aşılamayı hızlandırmamız lazım. Bu aşılama düzeyiyle pik yapmamamız şans olur” ifadelerini kullandı.

Baytemür, bundan sonraki dönem için sokağa çıkma kısıtlamaları gibi kısıtlamalar yerine, insanların aşıya ikna edilmesi gerektiğini belirtti.


 



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/saglik/ankara-tabip-odasi-yetkilisinden-eylul-uyarisi-pik-yapmamamiz-sans-olur-h163900.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder