"Emniyet kararnamesi ile Soylu gücünü gösterdi" - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

9 Temmuz 2021 Cuma

"Emniyet kararnamesi ile Soylu gücünü gösterdi"


Soylu'nun görevden alma, atama ve yer değiştirme çerçevesinde emniyet teşkilatında 66 üst düzey emniyet müdürünü kapsayan kararnamesini çıkartılabilmesinin sadece bürokratik değil, siyasi anlamını olduğunu da belirten Şardan, "Soylu'nun emniyet içindeki yakın ekibi, AKP'nin ver(e)mediği desteği Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP'den sağlamak için bir süredir girişimlerde bulunduğu, sadece emniyette değil başkentin siyasi kulislerindeki değerlendirmelere de konu oluyor" dedi.

Taslak kararnamenin, Soylu'nun "çekirdek" ekibindeki Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ile hazırlandığı aktarıldı.

"Yakın ekibi ile siyasi ve emniyet teşkilatı dengelerine göre hazırlanan liste, gece saat 23.00 sıralarında bizzat Soylu tarafından Cumhurbaşkanlığı'na götürülüp teslim edildi. Kararname, saat 01.30 dolayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasından geçti, saat 03.00'ü biraz geçe Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylece, birden fazla anlamı ve sonucu olan kararname, hiç beklenmeyen bir şekilde çarşamba sabahı Türkiye gündemine girdi."

Soylu'nun yakın zamanda Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'ı görevden alacağı da iddia edildi.



Kaynak: http://aktifhaber.com/medya/emniyet-kararnamesi-ile-soylu-gucunu-gosterdi-h163748.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder