Yeni HIV aşısı maymunlarda sonuç verdi - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

11 Kasım 2021 Perşembe

Yeni HIV aşısı maymunlarda sonuç verdi


Japonya'da bilim insanları maymunlarda HIV virüsünü öldüren bir aşı geliştirdi. 

Asahi Shimbun gazetesinin haberine göre, Ulusal Biyomedikal Yenilik Enstitüsü Maymun Araştırmaları Merkezi Başkanı Yasuhiro Yasutomi, maymunlarda başarılı olan aşının 5 yıl içinde insanlarda klinik deneylerine başlamayı amaçladıklarını söyledi.

Yasutomi’nin başında olduğu araştırma ekibi bağışıklık tepkilerini güçlendiren bir madde salgılayan bir bakteri üzerinde odaklandı. Bakterinin genleri zayıflatılmış AIDS’e neden olan virüslerle karıştırılarak bir aşı üretildi. 

Bu aşı uzun kuyruklu makaklara vurulduğunda hayvanlar HIV kaptı, ama daha sonra yapılan testlerde virüs bulunamadı. 

Ardından aşılı makaklara her zaman kurbanını öldüren daha güçlü bir virüs verildi. Ama virüs 7 makaktan altısında yok oldu. hayatta kalan 6 makaktan kan ve akkan düğüm hücreleri alında ve sağlıklı maymunlara verildi. 6 maymundan 4’ünde virüsün olmadığı belirlendi.

Araştırma ekibi aşı tedavisi gören hastalardan alınan HIV’leri kullanarak aşı üretmeyi planlıyor. Bu aşıların başka bir tedavi yöntemi olarak kullanılabileceği ümit ediliyor.

AIDS dünyadaki en yaygın üç bulaşıcı hastalıktan birisi. Dünyada yaklaşık 37,7 milyon HIV taşıyan hasta var ve bunların 20 bin kadarı Japonya’da yaşıyor.

AIDS artık ilaç tedavisi devam ettiği sürece ölümcül bir hastalık olmasa da mevcut ilaçlar virüsü öldürmüyor. 

Ayrıca bu ilaçların sürekli kullanılması pahalı olmasının yanı sıra yan etkiler ve ilaçlara dirençli virüsler yaratabiliyor. (AajansBizim)



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/yeni-hiv-asisi-maymunlarda-sonuc-verdi-h168722.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder