Gazeteciler 3 Gündür gözaltında tutuluyordu: Susma hakkını kullandılar - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

25 Nisan 2024 Perşembe

Gazeteciler 3 Gündür gözaltında tutuluyordu: Susma hakkını kullandılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘nde 3 gündür gözaltında tutulan gazetecilerin ifade alma işlemleri tamamlandı. Susma hakkını kullanan gazetecilerin yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.

İstanbul, Ankara ve Urfa’da 23 Nisan Salı günü sabah saatlerinde yapılan ev baskınları ile 9 gazeteci gözaltına alınmıştı.

İstanbul’da yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Esra Solin Dal, Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Enes Sezgin ile basın çalışanları Saliha Aras, Yeşim Alıcı, Beste Argat Balcı, Şirin Ermiş ve gazeteci Erdoğan Alayumat, Ankara’da MA muhabiri Mehmet Aslan, Urfa’da ise MA eski muhabiri Doğan Kaynak gözaltına alındı.

3 gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan gazetecilerin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı. Avukatlardan alınan bilgilere göre, polisler gazetecilerin çalıştıkları kurum ve sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar ve İletişim Tespit Tutanağı (TAPE) kayıtları soruldu. Gazetecilere takip ettikleri haberlerin sorulduğunu belirten avukatlar, kadın gazetecilere ise Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) ile ilgili sorular sorulduğu bilgisini paylaştı.

Avukatlar, kadın gazetecilere derneğin düzenlediği basın toplantılarına neden katıldıkları, amaçlarının ne olduğu yönünde sorular yönetildiğini dile getirdi.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Emniyetteki ifadelerinde susma hakkını kullanan gazetecilerin yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.


Aktif Haber https://aktifhaber.com/gundem/gazeteciler-3-gundur-gozaltinda-tutuluyordu-susma-hakkini-kullandilar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder