Emniyetteki kavgayı örtme telaşı: Polis sözde ‘terör‘ operasyonunu kapı zili çalarak yaptı; Gülen Hareketi mensubu iddiasıyla 90 gözaltı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

30 Mayıs 2024 Perşembe

Emniyetteki kavgayı örtme telaşı: Polis sözde ‘terör‘ operasyonunu kapı zili çalarak yaptı; Gülen Hareketi mensubu iddiasıyla 90 gözaltı

Emniyetteki AKP ve MHP arasındaki büyük kavgayı örtmeye çalışan Ali Yerlikaya yine mazlumları hedef aldı. Yerlikaya’nın duyurduğu sözde ‘terör’ operasyonlarında polis kapı zilini basarak girdiği evlerde 90 kişiyi gözaltına aldı. 7 Mayıs’da 15 çocukla birlikte 38 kadının gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ise yandaş medyaya servis edildi. Bir kadının başka bir kadına sarılması ‘örgütsel faaliyet’ sayıldı.

MHP-AKP KAVGASINI ÖRTME TELAŞI

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki AKP ile MHP arasındaki kavgada sular durulmuyor. Bir tarafta emniyet müdürlerine uzanan Süleyman Soylu ile intisaklı mafya Ayhan Bora Kaplan davası diğre tarafta MHP yöneticilerinin karıştığı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili deprem sürüyor. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” olarak nitelendirdiği “Bataklık” davasında ise 73 sanık beraat ediyor. Kamuyonda tepki gören tüm bu gelişmelerin yanında kendi kavgalarını örtmek isteyen Ali Yerlikaya yine mazlumları hedef aldı.  Gülen Hareketine yönelik soruşturmalarda 90 kişi daha gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 17 ilde son 4 gün içinde “Kıskaç-18” operasyonlarda 90 kişinin daha ‘yakalandığını’ evlere yapılan operasyonların videosu ile duyurdu.

Yerlikaya’nın paylaştığı görüntülerde polislerin baskın yapıldığı iddia edilen evlerin kapı sillerini çalarak içeri girdikleri ve hiçbir mukavemetle karşılaşmadıkları görülüyor.

Yerlikaya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’daki bu baskınlarda ‘Emniyet Yapılanması, Adliye Yapılanması ve Güncel Yapılanma’ içerisindeki kişilerin yakalandığını ileri sürdü.

SUÇLAMA: ‘KALABALIK ALANDA SARILMA TAKTİĞİ’ KULLANIYORLAR

Öte yandan 7 Mayıs 2024’te İstanbul’da yapılan 38 kadın ile 14 çocuğun gözaltına alındığı baskının görüntüleri bugün servis edildi. AKP yanlısı medyada yer alan haberlerde ‘Bilgilerine başvurulan’ çocukların evlerde yaşadıklarını ayrıntılarıyla anlattıkları ‘örgütsel propaganda yapıldığını’ söyledikleri iddia edildi.

Haberlerde ayrıca İstanbul’da hem teknik hem de fiziki olarak takip edilen bir kadının kalabalık alanda başka bir kadınla buluştuğu ve bir poşet içerisinde para teslim ettiği öne sürüldü.

Haberlerde görüntülerdeki 2 kişinin gözaltına alındığı ve paranın ev kiraları için verildiği, kamuya açık alanlarda ’10 saniyelik bir sarılma’ gerçekleşen buluşmanın örgütsel faaliyet olduğu ileri sürüldü.

Yerlikaya 15 çocuğun da gözaltına alındığı baskınları yine ‘Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.” ifadesiyle duyurmuştu.



Kaynak: https://aktifhaber.com/gundem/emniyetteki-kavgayi-ortme-telasi-polis-sozde-teror-operasyonu-kapi-zili-calarak-yapti-90-gozalti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder