Mourinho, seçim malzemesi yapılacağını düşünmüş - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

4 Haziran 2024 Salı

Mourinho, seçim malzemesi yapılacağını düşünmüş

Fenerbahçe cumartesi günü İsmail Kartal’la yollarını ayırıp önceki gün de Jose Mourinho’yla görüşmelere başladığını duyurmuştu. Portekizli hoca dün on binlerce taraftarın önünde Fenerbahçe’yle 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Transferle ilgili merak edilenlerden biri de Fenerbahçe adına Mourinho’yla teması ilk kimin kurduğuydu. Zira Mourinho’nun adını ilk olarak başkan adayı Aziz Yıldırım anmış, kendisiyle anlaştığını, seçilirse getireceğini belirtmiş, yönetime “Gidin alın, seçilemesem bile Mourinho’nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum” demişti.

Bugünkü basın toplantısında Mourinho, Yıldırım’la da görüştüğünü, ancak kendisin ilk olarak Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco’nun aradığını söyledi.

Yarısını ödemeyecek

L1 Üçgen YouTube kanalına konuşan Yıldırım, Mourinho’yla yaptığı transfer görüşmesinin ayrıntılarını anlattı.

Yıldırım’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

”Mourinho’yla mayısta buluştuk, iki saat sohbet ettik. Kendisi bana “Seçime gidiyorsunuz, bunun için ne düşünüyorsunuz? Beni bir aday aradı, telefonda konuştuk” dedi. Çekilen aday (Saadettin Saran’ı kastediyor). Branco’nun randevu aldığını ve görüşeceğini söyledi. “Gayet doğal, problem yok. Benim amacım senin Fenerbahçe’ye gelmen” dedim.

Mourinho, menajeriyle bizim arkadaşların görüşmesini istedi, biz de “Olur” dedik. Öbür hafta gittiler, menajeriyle oturdular, konuştular ve her şartta anlaştık. Ben 2+1 yıl teklif ettim, 2 iki sene de şampiyon olursa 3’üncü sene de otomatik olarak uzayacak diye. Getireceği üç dört yardımcı vardı, bir de Türk yardımcı istiyordu. Bunların ve kendisinin ücretinin toplamı için biz 14,5 avro dedik, onlar 15,5 dedi ve 15’te buluştuk. Biz 15,5 milyon avro vermeyi kendisinin menajerine deklare ettik. Diğer masrafları, menajerlik ücretlerini de bilahare konuşacaktık. Avukatı sözleşme hazırlayacaktı, bizimkiler beklemeden geldiler. Tazminat koymak istediler, seçilirsek almayız diye. “Hayır, seçim malzemesi olarak kullanmayacağız. Biz seni Fenerbahçe’nin başında görmek istiyoruz” dedik.”



Kaynak: SPOR – Aktifhaber https://aktifhaber.com/spor/mourinho-secim-malzemesi-yapilacagini-dusunmus.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder