YKS ilk oturumuyla yarın başlıyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

7 Haziran 2024 Cuma

YKS ilk oturumuyla yarın başlıyor

81 ilde ve KKTC’nin yanı sıra bu yıl Hırvatistan’da da yapılacak sınav yarın saat 10.15’te başlayacak. TYT’ye, 3 milyon 120 bin 878 aday girecek. YKS’ye girecek en genç aday 15, en yaşlı adaysa 85 yaşında.

Bu yıl sınav, 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı futbolcularının dostluk turnuvasında olmaları sebebiyle Hırvatistan Zagreb’de de düzenlenecek.

TYT’de adaylara Türkçe Testi’nde 40, Sosyal Bilimler Testi’nde 20, Temel Matematik Testi’nde 40, Fen Bilimleri Testi’nde 20 soru olmak üzere toplamda 120 soru sorulacak. Sınavın süresi 165 dakika.

9 Haziran Pazar saat 10.15’te yapılacak ikinci oturum AYT’ye de 2 milyon 19 bin 709 adayın katılması bekleniyor. Aynı gün saat 15.45’te yapılacak üçüncü ve son oturum Yabancı Dil Testi’ndeyse (YDT) adaylar tercihlerine göre İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Arapça’dan sorulara yanıt verecek. YDT’de 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

Engel gruplarına göre oluşturulan tekli ve toplu salonlarda TYT’ye toplam 12 bin 848 engelli aday girecek. AYT’ye 8 bin 334, YDT’ye ise 1032 engelli aday katılacak. Adaylar için YKS’de üç oturumda toplam 3 bin 127 okuyucu ve işaretleyici görev yapacak.

Adaylara hatırlatmalar

Sınavdan 15 dakika önce kapılar kapatılacak ve sınav salonuna hiçbir aday alınmayacak.

Adayların, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları zorunlu.

Nüfus cüzdanında fotoğrafı bulunmayan adayların mağdur olmamaları için nüfus müdürlüklerine giderek fotoğraflı yeni kimlik kartı almaları gerekiyor.

T.C. kimlik kartını, nüfus cüzdanını sınav günü kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. kimlik numarası bulunmayan adaylar için sınav merkezi olan il ve ilçelerde nüfus müdürlükleri yarın sabah yediden akşam beşe kadar açık olacak. Aynı şekilde pazar günü de 07.00-15.30 saatleri arasında açık olacak.



Kaynak: EĞİTİM – Aktifhaber https://aktifhaber.com/egitim/yks-ilk-oturumuyla-yarin-basliyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder