Borussia Dortmund’un ‘Sarı Duvar’ı öfkeli: Silah üreticisi sponsora protesto - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

21 Ağustos 2024 Çarşamba

Borussia Dortmund’un ‘Sarı Duvar’ı öfkeli: Silah üreticisi sponsora protesto

Güney tribünü ‘Sarı Duvar’ taraftar birliğinin yayınladığı ve birçok taraftar grubunun imzaladığı açıklamada kulübün Rheinmetall’le yaptığı sponsorluk anlaşması topa tutuldu.

Yetkililer, bir silah şirketinin imajını iyileştirmek için Dortmund’un ‘etki gücü’nü kullanmasına alet olmak ve kulüp değerlerinden vazgeçmekle suçlandı.

Tüm sarı-siyahlı taraftarlar 24 Ağustos’ta Eintracht Frankfurt’la oynanacak sezonun ilk maçında anlaşmayı protesto etmeye çağrıldı, döviz ve pankartlar hazırlanması istendi.

Ne olmuştu?

Borussia Dortmund mayıs sonunda silah üreticisi Rheinmetall’le üç yıllık sponsorluk anlaşması imzalamıştı.

Şirket logosunun Dortmund ekibinin lisanslı ürünlerinde, stattaki reklam panolarında ve basın toplantılarında yer alacağı belirtilmişti.

‘Sarı Duvar’

TRT Spor’un aktardığına göre Alman kulübün lig maçlarında kale arkası tribünündeki koltuklar sökülüyor ve stadyum kapasitesi 81 bin 365 kişiye çıkıyor.

Borussia Dortmund’un güney tribünü (Sudtribune) futbol dünyasında ‘Sarı Duvar’ unvanıyla biliniyor.

Bu bölümde yaklaşık 25 bin taraftar takımını destekliyor.



Kaynak: SPOR – Aktifhaber https://aktifhaber.com/spor/borussia-dortmundun-sari-duvari-ofkeli-silah-ureticisi-sponsora-protesto.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder