3. Havalimanı inşaatında çalışan Yılmaz: Aramızda sivil polisler geziyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

18 Eylül 2018 Salı

3. Havalimanı inşaatında çalışan Yılmaz: Aramızda sivil polisler geziyor



İstanbul’un 3. havalimanı inşaatında elverişsiz çalışma şartlarını protesto eden işçilerden Selami Yılmaz, 5 gündür inşaat alanında yaşanan süreci IPA’ya anlattı. Şantiye alanında yüksek derece güvenlik önlemli alındığını ifade eden Yılmaz, “Her gün giriş çıkışlarda personel kartı ve kimlik kartını gösteriyoruz” dedi. Havalimanı şantiye alanında jandarmaya ve emniyete ait zırhlı araçların olduğunu söyleyen Yılmaz, işçilerin arasında sivil polislerin dolaştığını iddia ediyor.
3. havalimanı şantiyesine gitmek üzere işçiler sabah servislere binerken
SADECE DURAKLARIN ÜZERİNE ÇADIR ÇEKTİLER
543 kişinin gözaltına alındığı eylemde arkadaşlarının Jandarma tarafından karakola götürülüşlerine şahit olan İşçi Selami Yılmaz, şantiyeye işçi olarak bir yıl önce girdiğini ifade etti. Protestoların başlangıç noktası olan servis bekleme süresi ve durakların elverişsizliğine vurgu yapan Yılmaz, “Demirden direkler ve üstüne de çadır çekmişler. Başka hiçbir gelişme olmadı” dedi.
İşçiler sabah servisle şantiye alanına giderken
HER HAFTA AYNI YEMEKLER
Şantiye alanında yedikleri yemeklerin durumunu da değerlendiren Kaya, bir yıldır her hafta aynı yemeklerin çıktığını arada et döner verildiğini söyledi. Yılmaz, “Mesela bugün ne yediğimizi söyleyeyim. Her zaman ki gibi pirinç pilavı. Patlıcan yemeği. İçine çok az kıyma koymuşlar. Çok yağlıydı. Şahsen ben yiyemedim. Ya pirinç pilavı çıkar ya bulgur pilavı. Bazen yoğurt ve ayran verilir. Onu da mecburen yiyoruz. Ağzımızı, genzimizi toz kaplıyor. Temizlensin diye içiyoruz ayranı. İşçiler için olduğunu da sanmıyorum yoğurt ve ayranın verilmesini. Meyve zaten yok” şeklinde konuştu.
ARAMIZDA SİVİL POLİSLER VAR
Jandarma tarafından gözaltına alınan arkadaşlarından serbest kalanlarla konuşma fırsatı bulduğunu anlatan Yılmaz, karakola götürülen arkadaşlarından birinin ilginç bir duruma şahitlik ettiğini öğrendiğini ifade etti. Eyleme katılanlar arasında sivil polislerinde olduğunu anlatan Yılmaz, polislerin karakolda eyleme öncülük edenlerin isimlerini tek tek saydığını aktardı. Yılmaz, “Şu an onlarca çevik kuvvet polisi, toma ve zırhlı araçları şantiye alanında” dedi.
Video oynatıcı
00:00
00:12
FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNİ ALAMIYORUZ
Yatakhane sorununa da değinen Yılmaz, “Ben 4 kişilik oda da kalıyorum. 4 kişi kalıyoruz. Ama 4 kişilik oda da 6 kişinin kaldığını bilirim. Temizlik çok fazla yapılmıyor” dedi. Maddi imkânsızlıklar ve babasının da yaşamını yitirmesi nedeniyle okulu bıraktığını belirten Yılmaz, “Şantiye alanında giriş çıkışlar da kimlik ya da personel kartı soruluyor. Çalıştığım bir yıl içerisinde bir işçi yüksekten düşerek ağır yaralandı. Sabah 8.00, akşam 17.00 arası çalışıyoruz. Beşten sonra bir saat mesaiyeye kaldığımız da ücret verilmiyor. Mesai ücreti alamıyoruz açıkçası” dedi.

IPA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder