Çorum Cezaevi’nde kadın mahpuslar betonun üstünde yatıyor, soğuktan titriyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

22 Ocak 2024 Pazartesi

Çorum Cezaevi’nde kadın mahpuslar betonun üstünde yatıyor, soğuktan titriyor

Nakiller yüzünden aşırı kalabalıklaşan Çorum Cezaevi’nde kadın mahkumlar yerde yatıyor. İdarenin depodan getirdiği kullanılamaz haldeki kirli yataklar yetmiyormuş gibi koğuşlardaki ısınma sorunu, mahkumların çile dolu günler geçirmesine  sebep oluyor.

Boldmedya’dan Necdet Çelik’in haberine göre, Kitlesel tutuklamalar nedeniyle yıllardır kapasitesinin üzerinde dolu olan cezaevlerinde sorunlar bitmiyor. Çorum’a başka illerden nakille gelen kadın mahkumlar, ranza yokluğu nedeniyle yerde yatırılıyor. Cezaevi yönetiminin depodan getirdiği yer yataklarının aşırı derecede kirli ve rutubetli olduğu belirtiliyor.

KÜFLÜ, MİKROP YUVASI YATAKLAR

Mahpusların yaşadığı mağduriyet, Bold Medya’ya ulaşan mahkum yakınının ifadeleriyle ortaya çıktı. Çorum L Tipi Cezaevi’nde kadın mahpusların en az iki haftadır oldukça sağlıksız koşullarda gecelediğini belirten mahkum yakını, koğuşlardaki son durumu ‘’Ayda bir yaptığımız açık görüşün tadını kaçırmamak için zaten hiçbir sıkıntıyı bize aktarmıyorlar. Lakin kış ortasında bir yandan küflü yatakların kokusu, bir yandan soğuk ortam, onları bezdirmiş durumda.’’ sözleriyle aktardı.

SU ANİDEN KESİLİYOR

Çorum Cezaevi’ndeki kadın mahkumlar, haftada bir habersizce kesilen sular yüzünden ayrı bir mağduriyet yaşıyor. Mahkum yakını bu durumu, ‘’Suyun akmadığını söylediklerinde gardiyan, bir önceki nöbetçinin vanayı kapattığını söylüyormuş. Bu birkaç haftadır böyleymiş. Su, orada en temel ihtiyaç.’’ şeklinde iletti.

KADIN MAHPUSLARIN ORTAK DERDİ: ÇAMAŞIR KURUTMA

Çorum’daki kadın mahpusların bir başka sorunu ise, çamaşır asmak için fazladan ipe izin verilmemesi. Mahkum yakını, ‘’Mevcut bölüm yeterli olmadığından mahkumlar diğerine yer açmak için elbiselerini tam kurumadan topluyormuş. Soğukların ortasında bu elbiseler başka nasıl kuruyacak?’’ diye sordu.

Mahkum yakını, cezaevi yönetiminin sorunlara çözüm getirmesini istedi.

15 Temmuz sonrası yaşanan kitlesel tutuklamalar nedeniyle cezaevleri kapasitesinin üzerinde mahkum bulunduruyor. Yeni yapılan cezaevlerinde ise birçok teknik sorunlar üst üste yaşanıyor.


Aktif Haber https://aktifhaber.com/gundem/corum-cezaevinde-kadin-mahpuslar-yerde-yatiyor-soguktan-titriyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder