Kütahya Cezaevi’nde müdür işkencesi: Yatarını tamamlayanları tahliye etmiyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

17 Mart 2024 Pazar

Kütahya Cezaevi’nde müdür işkencesi: Yatarını tamamlayanları tahliye etmiyor

Kütahya Cezaevi’nde denetimli serbestlik için kurula çıkan 14 kişinin tamamına ret cevabı verildi. Hakkı gasp edilenler arasında hasta mahpusların olduğu belirtilirken hayal kırıklığı yaşayan aileler, bu keyfiliğe ‘’Hiçbiri mi iyi halli değildi?’’ sorusuyla itiraz ediyor. Keyfiliğin, kuruma yeni tayin edilen müdür Mehmet Ali Çekici’den kaynaklandığı belirtiliyor.

Boldmedya’dan Necdet Çelik’in haberine göre, ‘Örnek kurum’ olarak hizmete açıldığı günden bu yana susuzluk sorunu giderilemeyen Kütahya Cezaevi’nde şimdi de yeni müdür terörü yaşanıyor. Yılbaşında Giresun’dan tayinle gelen Mehmet Ali Çekici’nin başkanlığında toplanan gözlem kurulu, denetimli serbestlik hakkı yaklaşmış mahkumların hiçbirine olumlu yanıt vermedi. Hakkı gasp edilen 14 mahkumun önemli kısmı, iyi halli görülüp gözlem koğuşundan tarafsız koğuşa geçirilenlerden oluşuyor.

MÜDÜR, KENDİNİ MAHKEME YERİNE KOYUYUR

Tahliye için gün sayan mahkumların verdiği kötü haber, aileleri şoka uğrattı. Bold Medya’ya içini döken aileler, bu keyfilikten yeni müdür Mehmet Ali Çekici’yi sorumlu tutuyor. Bir mahkum yakını, şubat sonunda toplanan kurulda yaşananları şu sözlerle anlattı: ‘’Kurula giren her bir kişi, 2-3 dakika sonra yüzü kireç gibi bir halde salondan ayrılmış. Moral bozmak için mahpuslara, ‘Siz etkin pişmanlıktan yararlanmamışsınız, ciddi bir şey de söylemiyorsunuz, o halde çekeceksiniz’ denmiş. Salmamak için akla gelen tüm hukuksuzlukları yapıyorlar.’’

TOPLANTI İÇİN 6 AY SONRAYA GÜN VERİLDİ

Cezaevi Gözlem Kurulu, yeni değerlendirme için 6 ay sonra toplanma kararı aldı. Yaşadıkları hukuksuzluğu ağlamaklı sözlerle anlatan mahkum yakını, ‘’Kiminin bir ayı, kiminin 3 ayı kalmıştı. 14 kişiden çoğunu fazladan yatırmış olacaklar. Üstelik içlerinde kronik hastalar da var. Bu keyfiliğin şoku altında Ramazan’ı geçirmek onlara da bize de zulüm değil mi? Bir kişi bile mi hak etmedi? Bu nasıl vicdan?’’ diye sordu.

SAVCIYA ŞİKAYET DE ENGELLENDİ

Mahkum yakınının verdiği bilgilere göre, hakkının yendiğini düşünen mahpuslar, gözlem kurulu kararını savcıya götürmek istedi. Ancak idare, mahkumların savcıya erişimini engelledi. Kararın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen hiçbir mahkumun savcıya derdini anlatamadığı öğrenildi.

KADINLARA TACİZE VARAN ARAMALAR YAPILIYOR

Öte yandan yeni müdürün gelişi, cezaevi personeline de yansıdı. İnfaz koruma memurlarının mahkumlara ve mahkum yakınlarına tavırları sertleşti. Görüşe giden aileler, artık rahatsız edici şekilde üst aramasına tabi tutuluyor. İnce aramanın bezdirdiği mahkum yakını, yaşadığı travmayı şöyle anlattı: ‘’Kadın halimizle aranmadık yerimizi bırakmadılar, bizde psikoloji diye bir şey kalmadı. Çocuklarımız görüşe gitmekten vazgeçti, yaşadıkları yüzünden.’’

SU, YEMEK, DOKTOR SORUNLARI SÜRÜYOR

Kütahya Cezaevi’nde hatalı projelendirme yüzünden çekilen susuzluğa henüz çare bulunamadı. Mahkumlar, bu ekonomik darlıkta kantinden aldıkları su ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Hasta mahkumlar sağlık hizmetlerine büyük gecikmelerle erişebiliyor, düşük yemek kalitesi ise diğer cezaevlerinden farksız.


Aktif Haber https://aktifhaber.com/gundem/kutahya-cezaevinde-mudur-iskencesi-yatarini-tamamlayanlari-tahliye-etmiyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder