DGS tercih sonuçları açıklandı: Adayların yaklaşık yarısı boşta kaldı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

20 Eylül 2018 Perşembe

DGS tercih sonuçları açıklandı: Adayların yaklaşık yarısı boşta kaldı

Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine geçmek için iki yıllık önlisans mezunlarının girdiği Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) tercih sonuçları açıklandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinden yapılan açıklama ile bugün öğleden sonra tercih sonuçlarının erişime açıldığı duyuruldu:

“2018-DGS yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Eylül 2018 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

KAYIT İŞLEMLERİ 21-27 EYLÜL ARASINDA

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.”

TERCİH YAPAN ADAYLARIN YARISI BOŞTA KALDI

Bu sene DGS’ye giren önlisans mezunu adaylardan 180 bin 717’si tercihte bulundu. Toplam 130 bin 134 kişilik kontenjana, tercihte bulunan adaylardan 94 bin 388’i yerleşebildi. 35 bin 746 kontenjan boş kalırken, tercihte bulunan adayların yaklaşık yarısı 4 yıllık eğitime geçemedi.

0,5 HAM PUAN KRİZİ ÇÖZÜLEMEDİ

Bu yıl değişen puan hesaplama sisteminden habersiz olan binlerce aday, Türkçe veya Matematik sorularına hiç cevap vermedikleri için bu alanlardaki puanı hesaplanmamıştı. Yeni düzenlemede DGS puanının hesaplanabilmesi için bu iki alandan en az 0,5 ham puan alınması şartı getirilmesi sınav sonrası bir çok adayı hayal kırıklığına uğratmış. Konu yargıya taşınmıştı.

DGS’de “0,5 ham puan” krizi Danıştay’a gidiyor

The post DGS tercih sonuçları açıklandı: Adayların yaklaşık yarısı boşta kaldı appeared first on IPA - International Press Agency.



Kaynak: Gündem – IPA – International Press Agency http://ipahaber.com/2018/09/20/dgs-tercih-sonuclari-aciklandi-adaylarin-yaklasik-yarisi-bosta-kaldi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder