Havalimanı işçilerine yöneltilen suçlamalar belli oldu - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

18 Eylül 2018 Salı

Havalimanı işçilerine yöneltilen suçlamalar belli oldu





İnşaat-İş, operasyon sabahı jandarma barikatına tepki gösterdikleri için gözaltına alınan iki yöneticisinin de aralarında olduğu 43 işçinin saat 13.00’te Gaziosmanpaşa Adliyesi’nde mahkemeye çıkarılacaklarını duyurarak, dayanışma çağrısında bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu İstanbul Şubesi de işçilere dönük suçlamaların bellli olduğunu açıkladı.

"Sadece hayatta kalmayı ve insanca çalışma şartlarını talep eden işçilere isnat edilen suçlamalar:

-2911'e (Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu) muhalefet
-Çalışma hürriyetinin ihlali
-Kamu malina zarar vermek
-Halki kin nefret dusmanliga tahrik etmek
-Genel güvenligin kasten tehlikeye sokulması
-Görevi yaptirmamak icin direnme'dir."

İnşaat İş Sendikası'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 


Avukatımız, operasyon sabahı kampın önüne kurulan jandarma barikatlarına tepki gösterip, içeriye girmeye çalışırken darbedilerek gözaltına alınan iki yöneticimiz (Yunus Özgür, Deniz Gider, Uğur Karadaş ve Özkan Özkanlı) ile TİP üyesi Yusuf Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 43 işçi arkadaşımızın bugün saat 13.00’te Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne getirilecekleri bilgisini paylaştı.

Yöneticilerimizle ilgili günlerce bilgi verilmemiş, nezarethanedeki insanlık dışı koşullar nedeniyle başlattıkları açlık grevini kamuoyu tepkisi üzerine yapılan düzeltmeler sonucu dün akşam bırakmışlardı.

İki yöneticilerimizle ilgili işçilerden ve kamptan getirilen formenlerden tehditle ifade alındığını, işçi direnişinin “provokatörleri” olarak ilan edilmek istendikleriniyse daha önceki açıklamalarımızda duyurmuştuk.

Operasyon anında işçi koğuşlarında bulunan sendika yöneticilerimiz da saat 13:00’te Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne getirilecek.

Tüm duyarlı toplumsal kesimleri 3. Havalimanı direnişinin “provokatörleri”, “dış mihrak”ı olarak ilan edilmeye çalışılacağımız Adliye’ye, dayanışmaya çağırıyoruz.



 







Aktif Haber http://aktifhaber.com/gundem/havalimani-iscilerine-yoneltilen-suclamalar-belli-oldu-h122904.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder