Öldürülen iş adamı İsmailov’un zanlısı Damirov eski polis şefi çıktı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

20 Eylül 2018 Perşembe

Öldürülen iş adamı İsmailov’un zanlısı Damirov eski polis şefi çıktı


Gozel Damirov

Azerbaycanlı iş adamı İtimat İsmailov’un, İstanbul’da silahlı saldırı sonucu  hayatını kaybetmesi memleketi Azerbaycan’da da basınında yer aldı.
Cinayet ile ilgili aranan şüpheli Gözel Damirov ile İtimat İsmailov’un inşaat sektöründe iş ortakları olduğu ortaya çıktı. Öne sürülen iddiaya göre “Damirov, İsmayilov’un yanına yerel saatle TSİ 21:00’de  geldi. İki ortak bir saatten fazla bir arada zaman geçirdi, ancak ardından şüpheli Damirov, İsmailov’a ateş açtı.”
İş adamı İtimat İsmailov başına ve kalbine aldığı 3 kurşunla hayatını kaybetti.
İTİMAT İSMAİLOV, ESKİ ADALET BAKANININ OĞLU
İtimad İsmailov, Azerbaycan Adalet Partisi’nin eski Genel Başkanı ve eski milletvekili İlyas İsmailov’un en büyük oğlu. İlyas İsmailov bir zamanlar Azerbaycan Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı görevleri yapmış eski bir bürokrat.
Ayrıca cinayette hayatını kaybeden İsmailov, televizyon programcısı ve gazeteci  Sevil Nuriyeva’nın kocasıydı.
İtimat İsmailov ve eşi Sevil Nuriyeva
DAMİROV, ESKİ POLİS ŞEFİ
Medyada çıkan haberlere göre, şüpheli Damirov 1990’ların başlarında Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmış sonrasında polis şefi olmuş birisi. Damirov, daha sonra Türkiye’de bir iş adamı ile ortaklık kurduğu için Türkiye’ye taşınmış.
Azerbaycan basınında, “Damirov’un iş ortağının ‘Fenerbahçe’nin eski Başkanı Aziz Yıldırım olduğu iddia ediliyor.”
DAMİROV VE ŞOFÖRÜ YAKALANDI
İsmailov’u öldürdüğü ileri sürülen Azerbaycanlı eski polis şefi Gözel Damirov ve beraberindeki şoförü yakalanarak, İstanbul Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
Bakırköy Florya’daki cinayet sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı inceleme başlattı. İsmailov’u öldürdüğü ileri sürülen Azerbaycanlı eski polis şefi Gözel Damirov ve beraberinde bulunan şoförü Beşiktaş’ta bir mekanda saat 01:00’da yakalandı.
Zanlıların emniyetteki sorguları devam ediyor. Bazı iddialara göre cinayetin arkasında alacak verecek kavgası ve yüzde 2’lik hisse anlaşmazlığı var.
IPA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder