Şirketler bir bir çakılıyor! İhracat devi iki alüminyum şirketinden konkordato talebi - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

17 Eylül 2018 Pazartesi

Şirketler bir bir çakılıyor! İhracat devi iki alüminyum şirketinden konkordato talebi

Türkiye’nin en büyük 100 ihracatçı şirketi arasında yer alıp aynı zamanda alanındaki en büyük şirketlerinden olan, 95 yıllık Burak Alüminyum ve 58 yıllık Teknik Alüminyum konkordato (batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde alacaklarıyla yaptığı iflas anlaşması) talep etti.

Hürriyet’in haberine göre; Teknik Alüminyum AŞ’nin çoğunluk hissedarı İbrahim Kölük tarafından yapılan konkordato başvurusunda şirketin piyasa koşullarına uyum sağlayamaması, yaşadığı mali sıkıntı, 400 milyon liralık borç yükü ve icra takipleri gerekçe gösterildi.

Burak Alüminyum AŞ’nin başvurusunda da yaşanan mali darboğaz, 300 milyon liralık borç yükü ve haciz işlemleri gerekçe gösterildi.

Her iki şirket için de tedbir kararı alınırken, konkordato komiserleri atandı.



Kaynak: Ekonomi – GriHat http://grihat.com/sirketler-bir-bir-cakiliyor-ihracat-devi-iki-aluminyum-sirketinden-konkordato-talebi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder