'Türkiye'nin çöküş haritası' - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

20 Eylül 2018 Perşembe

'Türkiye'nin çöküş haritası'





Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar’a göreyse, çöküş sadece ekonomide değil, her yerde.

20 Eylül Çarşamba günkü yazısında, Önkibar, dış politika da işlerin Türkiye aleyhine yol aldığını belirttikten sonra, bölgedeki tek dost ülkenin Katar olduğunu, Suriye’de hüsrana uğrandığını savundu.

Dışişleri Bakanlığı’nda yetişmiş personel yerine iktidara yakın isimlerin istihdam edildiğine dikkat çeken Önkibar, “Milli Eğitimi topyekün imam hatipleştirme adına eğitim kalitesinde Afrika ülkelerinin gerisine düşüldü. Sadece yabancılar değil, Türk vatandaşlarının ezici çoğunluğu yargımızın bağımsız olduğuna inanmıyor” yorumunu yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugünkü imajının da pek iyi olmadığına değinen Önkibar, bürokrasiye ise İslamcı cemaatlerin hakim olduğuna dikkat çekti ve ekledi:

“İslamcı cemaatlerin bürokrasideki egemenliği artarak devam ediyor. Futbol kulüplerinin tamamına yakını haciz kıskacında yani temlikli. Diyanet, siyasetin arka bahçesi yapıldı.”

Medyanın yüzde 90’ının yandaş hale geldiğini ve bu nedenle de finansmanının dolaylı olarak devlet tarafından sağlandığını kaydeden Önkibar, basın özgürlüğünde küme düşüldüğünü aktardı.

Türkiye tarihinin en borçlu döneminden geçildiğine dikkat çeken Önkibar, gençlerin ülkeden ümidini kesip yüzbinler halinde yurtdışına kaçtığı gerçeğini hatırlattı.

Merkez Bankası’nın faizi 625 baz puan artırmasına rağmen, döviz kurunda gerileme olmamasının, yabancı sermayenin Türkiye’ye güven duymamasından kaynakladığını dile getiren Önkibar, sadece ekonomiye değil yönetime ve hukuk sistemine de büyük bir güvensizlik duyulduğunu vurguladı.

Önkibar, ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında büyük bir krize neden olan Rahip Andrew Brunsonla ilgili de şu görüşlerini paylaştı:

“ABD’li papaz yakındır serbest kalacak. ABD’li 30 işadamının Saray’da kabulü bende böyle bir kanaat uyandırdı. Peki sonra ne mi olacak?

Bugüne kadar Papaz’ın bırakılmaması için yayın yapan yandaş medya güruhu, bu karar sonrasında aniden çark edip hayırlı oldu diyecek! 

Bu olmaz ise ben buradan özür dileyeceğim…”





 


Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/analiz/turkiyenin-cokus-haritasi-h123001.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder