Türkiye'ye rağmen ABD'den YPG'ye 250 tır silah! - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

20 Eylül 2018 Perşembe

Türkiye'ye rağmen ABD'den YPG'ye 250 tır silah!




Bugüne kadar YPG’ye üç binden fazla tırla silah gönderdiği belirtilen ABD, Kuzey Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan YPG güçlerine ek 250 tır daha silah ve askeri teçhizat gönderdi.

Ankara ile Moskova’nın, sayısı 100 bine ulaştığı iddia edilen İslamcı cihatçı güçlerin ve 3 milyona yakın sivilin yaşadığı İdlib’de bir 30 km’lik bir koridor oluşturulması konusunda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rus liderin Soçi’deki buluşmasında bir anlaşmaya varmasının ardından, ABD’nin YPG’ye silah yardımı haberi medya gündemine düştü.

YPG’ye gönderilen 250 tır ağır silahın, Heccin’de hala kontrolü elinde bulunduran cihatçı IŞİD’e karşı gerçekleştirilecek operasyonda kullanılacağı belirtildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon desteği ile, IŞİD’i Rakka’daki merkezinden çıkaran YPG, şimdi de örgütü tümüyle yok etmek için Heccin’de operasyon düzenlemeye hazırlanıyor.

Hürriyet gazetesinin Rus Sputnik haber sitesine dayandırdığı habere göre SDG sözcüsü Kino Gabriel ABD ve koalisyon güçlerinin DEAŞ ile mücadele kapsamında kendilerine silah desteğinde bulunduğunu belirtti. SDG’den başka bir yetkili de silahların önceki gün geldiğini kaydederek şunları söyledi:

“ABD, Heccin operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. 250 TIR'la silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Bize gönderilen silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler, havan topları ve diğer hafif silahlar var. Silahlar ve zırhlı Hummer araçlar Kuzey Irak’tan kara yoluyla Semelka Sınır Kapısı’ndan sokuldu.

Oradan da Deyrizor kentinin doğusunda DEAŞ’tan temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Heccin operasyonu için daha çok silahlara ihtiyacımız var. Çünkü Heccin bölgesi DEAŞ’ın elindeki son bölge ve bundan kaynaklı olarak DEAŞ çok direnecek. Bizim de DEAŞ terörünü bitirmemiz için daha çok ağır silahlara ve zırhlı araçlara ihtiyacımız var.”
















 


Aktif Haber http://aktifhaber.com/gundem/turkiyeye-ragmen-abdden-ypgye-250-tir-silah-h122999.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder