ABD: Türkiye S-400’leri alırsa yaptırım uygulanacak - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

3 Temmuz 2019 Çarşamba

ABD: Türkiye S-400’leri alırsa yaptırım uygulanacak





Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Japonya’nın Osaka kentinde G-20 Zirvesi kapsamında biraraya gelerek S-400 krizini değerlendirdi. Görüşme sonrası Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın S-400 alımı dolayısıyla Türkiye’ye yaptırım uygulanmayacağını açıkça dile getirdiğini söyledi.

Erdoğan, “Yaptırım konusunda Sayın Trump yaptığı açıklamada açıklıkla böyle bir şeyin olmayacağını da kendisinden özellikle dinlemiş olduk.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, G-20 Zirvesi sırasındaki açıklamalarında muhabirlerin ısrarlı sorularına rağmen Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını ifade etmedi ve Türkiye’nin tezlerini destekler mahiyette ifadeler kullandı.

DIŞİŞLERİ VE PENTAGON: HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ, TÜRKİYE’YE YAPTIRIM UYGULANIR

Reuters Haber Ajansı’na konuşan ABD hükümetinden yetkililer, en azından şu ana kadar, Trump yönetiminin Rus S-400  hava savunma sistemi alması durumunda Türkiye’ye yaptırım uygulama ve F-35 programından çıkarma niyetinde olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “ABD, Türkiye’nin S-400 alımı konusunda devam etmesi durumunda, F-35 programına endüstriyel düzeyde katılımının ve F-35 tedariğinin durdurulacağı ve ABD’nin “Hasımlarına Yaptırımlarla Karşılık Koyma Yasası” (CAATSA) kapsamında yaptırımlara maruz kalacağını sürekli olarak ve açıkça ifade ettik” dedi.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Mike Andrews da, “Hiçbir şey değişmedi… Türkiye’nin S-400 hava ve füze savunma sistemi alımı F-35 programı ile uyumlu değil. Türkiye’nin her 2 sisteme sahip olmasına müsaade edilemez” dedi.

TRUMP YAPTIRIMLARI GECİKTİREBİLİR VEYA İSTİSNA GETİREBİLİR ANCAK KONGRE’DEKİ DESTEĞİNİ KAYBEDER

ABD Başkanı Trump, Türkiye’ye yönelik yaptırımlara istisnalar  getirebilir veya yaptırımları geciktirebilir ancak böyle bir adım ABD Kongresi’ndeki Cumhuriyetçileri hayal kırıklığına uğratabilir.

Uzun süredir hiçbir konuda ortak tutum alamayan ABD Kongresi’ndeki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, S-400 alımı dolayısıyla Türkiye’ye yaptırım konusunda ortak tutum aldı.

Trump, geçen yıl sonunda da Erdoğan’la yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında danışmanlarının ve ABD’nin bazı müttefiklerinin itirazına rağmen Suriye’deki Amerikan askerlerini çekmeyi kararlaştırmış ancak daha sonra bu kararından geri adım atmıştı.



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/abd-turkiye-s-400leri-alirsa-yaptirim-uygulanacak-h134449.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder