Bürokrat isyanı: Ne Saray’ın soytarısı ne de Balgat’ın dalkavuğu olmam - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

25 Temmuz 2019 Perşembe

Bürokrat isyanı: Ne Saray’ın soytarısı ne de Balgat’ın dalkavuğu olmam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Sefer Turan’ın ağabeyi Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan’a işlediği öne sürülen suçlar sebebiyle ‘aylıktan kesme’ cezası veren Mesut Taner Genç hakkında İçişleri Bakanlığınca soruşturma açıldı. Genç görevinden uzaklaştırıldı.

BAŞINA GELENLERİ BELGELERİ İLE ORTAYA KOYDU

Genç, başına gelenlere tepki göstererek, olup biteni sosyal medyadan belgeleri ile birlikte şöyle paylaştı:

“Hukuk Müşaviri olarak bulunduğum K.Maraş Valiliğinde bir aydır Vali Yardımcılığı Vekaleti ile Milli Eğitim Müdürlüğüne geçici bir süre baktığım dönemde, 5 Temmuz 2019 günü başkanlık ettiğim Milli Eğitim Disiplin Kurulu Kararında hakkında İl Maarif müfettişlerince disiplin soruşturması yürütülen İlimiz Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mustafa Mahir Turan (Sayın Cumhurbaşkanı, Başdanışmanı Sefer Turan Bey’in Abisi) hakkında, işlediği iddia edilen suçlar hakkında ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ teklif edilmiş olup, kurul tarafından bu teklif ‘Aylıktan kesme’ şeklinde onanmıştır.”




SIRADAN BİR MÜDÜR DEĞİL BAŞDANIŞMANIN AĞABEYİ

Genç şunları dile getirdi: “Tabii, bu müdürümüz sıradan bir müdür değil, kardeşi Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı, ee ne mi oldu, sen kim oluyorsun da Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanın kardeşine ceza verme cesareti gösterebiliyorsun. Al sana…”





HAKTAN VE ADALETTEN YANAYIM KİMSEDEN KORKMUYORUM

Genç, “Ne sarayın soytarısı, ne de Balgat’ın dalkavuğu olmam. Söyleyemedikleri Türk milliyetçisiyim. Kendimle gurur duyuyorum. Hiç kimseden korkmuyorum. Haktan ve adaletten yanayım. Kimseye bir borcum yok. Borcum, harcım milletimizin yükseltilmesi üzerinedir. Bize açacağınız davalar da bize vız gelir vız gider. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm atalarımızın açtığı yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Ne mutlu Türkim diyene!” ifadelerini kullandı.

VALİ CEZAYI GERİ ÇEKTİRDİ

Mahir Mustafa Turan hakkında verilen ceza ise Vali’nin onayına sunuldu. İzinde olan Vali, yerine vekaleten bakan vali yardımcısına cezayı onaylamama talimatı verdi. İzinden döndükten sonra ise Milli Eğitim Müdürlüğü’ne cezayı geri çektirdi. Mahir Mustafa Turan’ın aldığı cezanın kendisinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan’ın ağabeyi olduğu için geri çektirildiği belirtiliyor.

AKŞENER İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİĞİ İÇİN CEZA ALMIŞTI

Genç, daha önce de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile fotoğraf çektirdiği için ceza almıştı. O dönem Uşak Valisi Yardımcısı olan Genç, kınama cezası aldıktan sonra Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atanmıştı. Genç, Akşener ile fotoğraf çektirdiği için hükümete yakın yazar Fatih Tezcan tarafından hedef gösterilmişti.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET DAVASI AÇILMIŞTI

Mesut Taner Genç, Samsun’da görev yaptığı dönemde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” şeklindeki sözlerine tepki gösterdiği için hakkında soruşturma ve ceza davası açılmıştı. Genç hakkında verilen aylıktan kesme cezası mahkeme kararı ile iptal edilirken, Cumhurbaşkanı’na hakaret davası da düşmüştü.




Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/burokrat-isyani-ne-sarayin-soytarisi-ne-de-balgatin-dalkavugu-olmam-h135344.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder