Çorlu tren faciası davası bugün başlıyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

3 Temmuz 2019 Çarşamba

Çorlu tren faciası davası bugün başlıyor





Aileler adalet talebiyle duruşmanın yapılacağı adliyeye yürüdü. Adliye girişine alınmak istenmeyen aileler tepki gösterdi.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada, kazanın meydana gelmesinde “asli kusurlu” bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) görevlisi dört kişi, “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak”la suçlanıyor.

Kazanın meydana gelmesinde “asli kusurlu" bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demir Yolu Bakım Müdürlüğü Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Çerkezköy 143 Yol Bakım Şefliği Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım Onarım Memuru Celaleddin Çabuk hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Makinistler ve TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti.

Siyasetçiler dahil, bakan ve TCDD genel müdürünün de hesap vermesini isteyen aileler nisan ayında Çorlu Adliyesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlatmıştı. 

Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/corlu-tren-faciasi-davasi-bugun-basliyor-h134440.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder