Gıda fiyatları yükseliyor, hükümet seyrediyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Gıda fiyatları yükseliyor, hükümet seyrediyor



Halkın en yoksul yüzde 20’lik kesiminin harcamalarının yüzde 28,7’sini ayırmak zorunda olduğu gıda harcamaları temmuzda bir önceki aya göre yüzde 1,27 oranında artarken, son bir yıllık artış ise yüzde 59,13’e çıktı.

YOKSULLARIN GELİRİ GIDAYA GİDİYOR

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonun Ar-Ge birimi KAMUAR’ın, Ankara’daki pazar ve marketlerden fiyatlarını düzenli olarak derlediği, 77 zorunlu gıda maddesinden oluşan bir sepeti esas alarak yaptığı “halkın enflasyonu” araştırmasının temmuz ayı sonuçları açıklandı. Yoksul halk harcamalarının yüzde 28,7’sini gıdaya ayırmak zorunda kaldı.

TEMEL GIDA FİYATLARI ARTTI

Temmuzda, ekmek, un, bulgur, pirinç, makarna fiyatlarında bir önceki aya göre yüzde 2,95 oranında artış yaşanırken, et-balık harcamalarında ise yüzde 1,06 oranında artış gözlendi. Temmuzda süt ve süt ürünleri ile yumurta harcamaları yüzde 3,83 oranında artarken, katı ve sıvı yağ fiyatlarında yüzde 1,35 oranında yükseliş kaydedildi. Bakliyat fiyatları yüzde 9,57 oranında artarken, salça, zeytin, bal, çay tuz ve benzeri gıda maddelerinden oluşan diğer gıda fiyatlarında da yüzde 7,14 oranında artış oldu.

SON BİR YILDA YÜZDE 59,13 ARTTI

Gıda harcamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 59,13 oranında artış gözlendi. Temmuz 2019 itibariyle son bir yılda ekmek, un, bulgur, makarna ve benzerlerinin fiyatlarında yüzde 22,5, et-balık fiyatlarında 21,7, süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarında yüzde 51 oranında artış kaydedildi.  Bir yıl öncesine göre göre katı ve sıvı yağ fiyatları yüzde 25,86 oranında arttı. Meyve fiyatları yüzde 93,3 oranında, sebze fiyatları ise yüzde 163,1 oranında artış gösterdi. Bakliyat fiyatları yüzde 36,2 diğer gıda fiyatları ise yüzde 59,1 oranında arttı.



Kaynak: http://aktifhaber.com/ekonomi/gida-fiyatlari-yukseliyor-hukumet-seyrediyor-h135494.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder