Halfeti’de işkence soruşturması başlatıldı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

2 Temmuz 2019 Salı

Halfeti’de işkence soruşturması başlatıldı




Halfeti’de gözaltına alınan 51 kişiye yönelik işkence iddialarının Gaziantep Barosu Raporu’yla sabitleşmesi sonucu işkence soruşturması başlatıldı.

Urfa Halfeti’de PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmanın ardından, bölgedeki halka yönelik baskılar başlamış ve yakın mahallelerde oturan evlere yapılan baskınlar sonucu 51 kişi gözaltına alınmıştı.

Urfa Barosu’nun işkence iddialarına ilişkin yaptığı suç duyurusuyla başlayan soruşturma çerçevesinde, halen cezaevinde tutuklu bulunan 13 kişiden 12’si Urfa Adliyesi’ne getirilerek ifadeleri alındı.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

12 yurttaşın, kendilerine yapılan işkenceleri en ince ayrıntısına kadar savcıya anlattığı ve polisler hakkında şikayetçi oldukları öğrenildi. İşkenceye maruz kalanların tümünün savcılık talimatıyla Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderildiği ve burada muayene edildikleri belirtildi. TEM Şubede işkence gören ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Yılmaz ve Alakuş ailelerinden bazı fertlerinde soruşturma kapsamında ifadelerinin alındığı ATK’ye sevklerinin yapıldığı ifade edildi.

POLİSLERE YÖNELİK HENÜZ BİR ADIM ATILMADI

Savcılık tarafından henüz işkence görenlerle ilgili işlemler yapıldığını, ancak işkence eden polis memurları ile ilgili yapılan bir işlemin olmadığını söyleyen Güneş, bir daha bu tür vakaların yaşanmaması için davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

TÜM TÜRKİYE ŞAHİT OLDU

Halfeti’de evlerinden gözaltına alınan insanlar, kızgın güneşin altında ters kelepçeli şekilde saatlerce yerde bekletilmiş, manzara 12 Eylül’le karşılaştırılmıştı. Gözaltına alınanların verdikleri ifadelerde ise; kadınların cinsel organlarına elektrik verilmesinden, kaba dayak ve aç bırakmaya kadar çeşitli işkence yöntemlerinin uygulandığı ortaya çıkmıştı.



Kaynak: http://aktifhaber.com/iskence/halfetide-iskence-sorusturmasi-baslatildi-h134393.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder