ODTÜ mezunları bu yılki pankartlarla bakın kimleri taşladı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

1 Temmuz 2019 Pazartesi

ODTÜ mezunları bu yılki pankartlarla bakın kimleri taşladı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Devrim Stadyumu’nda düzenlenen diploma töreninde mezunlar, pankartlarıyla ülke gündemine ve üniversite yönetimine yönelik eleştirilerini dile getirdiler. Öğrenciler özellikler 23 Haziran seçimlerine giden süreçte siyasilerin sarf ettikleri söylemleri esprili bir dille pankartlara işledi. Pankartların favorileri bu sene AKP’li Ali İhsan Yavuz, AA, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım oldu. ODTÜ Rektörü Verşan Kök ise konuşma yapmadan törenden ayrıldı.

PROTESTO EDİLEN REKTÖR KONUŞMA YAPMADI

Mustafa Verşan Kök’ün sahneye çıkışı sırasında öğrencilerin ıslık ve alkışlarla rektörü protesto etti. Törene katılanlar ”Verşan Kök istifa” sloganları attı. Geçen sene yaşanan olaylar yüzünden Kök konuşma yapmayı tercih etmedi. Bölüm birincilerine ödüllerini erken saatte veren Kök törenden ayrıldı. Kök, ODTÜ’de KHK ile işlerinden atılan meslektaşları için eylem yapan akademisyen ve öğrencilere üniversite güvenliğinin sert müdahalesine izin vermekle suçlanıyor.



NASIL SEÇİLDİ

ODTÜ’de 2016’da yapılan rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Nevzat Özgüven 270 oy alarak açık ara birinci olmuştu. Ancak Erdoğan Özgüven’ni değil onun yarısı kadar bile oy alamayan 2. sıradaki Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ü rektör atamayı tercih etmişti.



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/odtu-mezunlari-bu-yilki-pankartlarla-bakin-kimleri-tasladi-h134342.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder