Radyasyona dayanıklı kumaş ve cam üretmeyi başaran askeri öğrenciler, 3 yıldır hapiste - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

26 Temmuz 2019 Cuma

Radyasyona dayanıklı kumaş ve cam üretmeyi başaran askeri öğrenciler, 3 yıldır hapiste



Cezaevinde bulunan Harbiyeli Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya’nın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri Seyit Alp Herdem ve Tahsin Elmas, TÜBİTAK yarışmasında finale kalan buluşlarını TGRT Haber’e anlatıyor.

3 yıldır cezaevinde bulunan Herdem ve Elmas, pilotlar için radyasyona dayanıklı kumaş ve savaş uçakları için de radyasyona dayanıklı cam üretmişti. Öğrenciler söz konusu ürünlerin maliyetinin de yurt dışındakilere nazaran çok düşük olacağını belirtmişti.

 



Herdem ve Elmas’ın projesi, 2015 yılında da Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı Yarışması’nda ‘Intel-Isef’ sıralamasında dünya ikincisi olurken, American Chemical Society (Amerikan Kimya Derneği) Ödülü ve NASA Ödülü’nü de kazanmıştı.

Projenin tam adı şöyle: “Millî İmkanlarla Sentezlenen ve Karakterize Edilen (FTIR, AAS, XRD, B2O3 Analizleri) Nano Partiküler Sodyum Pentaborat Kullanılarak Üretilen Materyallerin Radyasyon Önleyici Performanslarının Araştırılması”

Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/radyasyona-dayanikli-kumas-ve-cam-uretmeyi-basaran-askeri-ogrenciler-3-yildir-hapiste-h135386.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder