​Saray’ın lüks araç ihalesine talep gelmedi - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

30 Temmuz 2019 Salı

​Saray’ın lüks araç ihalesine talep gelmedi





CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ihalenin iptalinin Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin en açık göstergesi olduğunu belirtirken, “Kriz sarayın bile kapısına dayanmıştır” dedi. Çakırözer, iptal kararının ardında ihalenin belli bir şirkete verilmek istenmesinin de olabileceğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanlığı, 31 Mayıs 2019 tarihinde yakıt hariç toplam 25 adet otomobil ile 25 sürücünün birlikte kiralanması amacıyla ihale açtı. Altı adet yabancı menşeli lüks otomobil, 19 adet de yerli otomobilin sürücüleriyle birlikte 36 aylığına kiralanacağı duyuruldu.

Söz konusu araçların 1 Ağustos 2019'dan 31 Temmuz 2022 tarihine kadar sarayın çeşitli hizmetlerinde kullanılacağı belirtildi.

İhaleye ilişkin son teklif verme tarihi ise 1 Temmuz 2019 olarak belirlendi.

 Ancak Cumhurbaşkanlığı'nın yaklaşık iki ay boyunca ilanda kalan kiralık araç ihalesine hiçbir kişi ya da firmadan teklif gelmedi. Bunun üzerine ihale iptal edildi.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Çakırözer, Cumhurbaşkanlığı gibi çok önemli bir idarenin açtığı ihaleye teklif gelmemesinin düşündürücü olduğunu söyledi. İhalenin iptal edilmesinin yaşanan ekonomik krizin en açık göstergesi olduğunu belirten Çakırözer, şunları söyledi:

“Saray bile ihalesine iki ay boyunca alıcı bulamıyor. Piyasa, bu ülkenin en üst idaresinin ihalesine alıcı olmuyor. Bu firmalarımızın içinde bulunduğu krizi gösteriyor.”

Ancak Çakırözer durumun ekonomik krizin yanı sıra ihalenin belli bir şirkete verilmesi amacı da olabileceğini söyledi. Çakırözer, “Cumhurbaşkanlığı'nın bu işi belli bir şirkete vermek istediği, şirketlerin de bunu bildiği için ihaleye teklif vermediği iddiaları konuşuluyor. Umarız bu iddialar doğru değildir. İşi yakından takip ediyoruz” dedi.



Kaynak: http://aktifhaber.com/ekonomi/sarayin-luks-arac-ihalesine-talep-gelmedi-h135551.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder