AKP’li Özlem Zengin: AKP gelene kadar kadının adı yoktu - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

25 Haziran 2020 Perşembe

AKP’li Özlem Zengin: AKP gelene kadar kadının adı yoktu



AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te yaptığı konuşmada AKP gelene kadar Türkiye’de kadının adının olmadığını savundu. En çok kadının temsil edildiği HDP’yi hedef alan Zengin, “HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir” dedi.

AKP GELENE KADAR KADININ ADI YOKTU

Meclis’te yaptığı konuşmada “Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz?” sözleriyle HDP’yi hedef alan Zengin, “Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye’de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim. Eğer Türkçe’de kelimelerin dişisi, erili olsaydı bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti’yi inşa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz” dedi.

HDP KADINLARI BİZDEN FAZLA SAVUNAMAZ

AKP’li Zengin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sosyal güvenlikten, sağlık hizmetine aile politikalarımızda önce kadın vardır. Türkiye’de cinayetler gibi problemler var mıdır? Vardır… Bunu da çözmek için uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda kanunların daha işler haline gelmesi için gayet sarf ediyoruz. Şu Meclis’te ortaklaşa çalışacağımız bir konu varsa kadın meselesidir. Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir.”



Kaynak: http://aktifhaber.com/siyaset/akpli-ozlem-zengin-akp-gelene-kadar-kadinin-adi-yoktu-h146829.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder