‘MİT Haberi Davası’ başlıyor: Gazeteciler destek için adliye önünde toplandı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

24 Haziran 2020 Çarşamba

‘MİT Haberi Davası’ başlıyor: Gazeteciler destek için adliye önünde toplandı



Libya’da şehit olan MİT personeli ile ilgili yapılan haber sonrası tutuklanan Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Aydın Keser ve Ferhat Çelik, 4 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Kamuoyunca MİT Haberi Davası olarak bilinen davanın ilk duruşması öncesi, Çağlayan Adliyesi önünde toplanan gazeteciler, 10.30’da hakim karşısına çıkacak meslektaşları için basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, hakimlerin vicdanlarını dinlemeleri ve gazetecileri serbest bırakmaları talep edildi.

BİR KULAĞINIZ ADLİYEDE OLSUN

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun avukatı Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşlardan tutuklu gazeteciler için destek istedi. Ersöz paylaşımında, ”Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan bugün saat 10:30’da Hakim karşısına çıkıyor! Kendilerini değil, “halkın haber alma özgürlüğünü” ve “ifade hürriyetini” savunmak için! Bir kulağınız Çağlayan Adliyesi’nde olsun!” ifadelerini kullandı.

Sanık 6 gazeteci, Libya’da şehit olan MİT personelini haberleştirdikleri gerekçesiyle geçen Şubat ayında tutuklanmıştı.

 


 

Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/mit-haberi-davasi-basliyor-gazeteciler-destek-icin-adliye-onunde-toplandi-h146789.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder