“Yeşil top”çöp oldu: Mucidi Mahir Ünal da pes etti - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

23 Haziran 2020 Salı

“Yeşil top”çöp oldu: Mucidi Mahir Ünal da pes etti



Twitter’deki yeşil top uygulamasını başlatan AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal da sessiz sedasız profilindeki yeşil topu sildi. HDP’li Selahattin Demirtaş’ın eşine yönelik ahlak dışı ifadeler ve tacizlerin yeşil topların olduğu profillerden yapılması büyük tepki çekmişti.

AKP’nin sosyal medyada trollere ek olarak örgütlenme hamlesi olarak öne çıkan “yeşil top” kampanyası sessiz sedasız bitirildi. AKP’nin önde gelen isimleri ve milletvekillerinin yanı sıra, uygulamayı başlatan Mahir Ünal da Twitter profillerindeki yeşil top işaretini kaldırdı.

AKP’Lİ TROLLERİ AÇIĞA ÇIKARMIŞTI

AKP’nin “Milli Hesaplar Takipleşiyor” diyerek günlerce kampanya yaptığı ve AKP’lilere çağrıda bulunduğu profil belirleme projesi bitirildi. AKP’li trolleri açığa çıkaran kampanya sonrası Twitter, 7 bin 340 yeşil toplu hesabı kapatmıştı. Son günlerde özellikle Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik ahlak dışı ifadeler ve tacizlerin yeşil topların olduğu profillerden yapılması kamuoyunda tüm kesimlerden büyük tepki çekmişti.

EN SON MAHİR ÜNAL KALDIRDI

Söz konusu yeşil top işaretinden vazgeçen AKP’de başta Grup Başkanvekili Bülent Turan olmak üzere tüm milletvekilleri işaretleri profilinden kaldırdı. Ancak tüm bunlara rağmen yeşil top projesinin başındaki AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal yeşil topu kaldırmamıştı. Kararın üzerinden günler geçmesinin ardından Mahir Ünal da gece yarısı sessiz sedasız yeşil top simgesini Twitter profilinden kaldırdı. Böylece AKP’nin günlerce örgütlenmek için sosyal medyada uğraştığı projesi bitirilmiş oldu.



Kaynak: http://aktifhaber.com/siyaset/yesil-topcop-oldu-mucidi-mahir-unal-da-pes-etti-h146749.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder