Hakan için umut var, annesi yanında olmalı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

2 Şubat 2021 Salı

Hakan için umut var, annesi yanında olmalı



Zira tümör kısa sürede yayılsa da hastalık henüz ilk aşamada. Ancak Hakan’ın iyileşmesi için annesine ihtiyacı var. Avukatının cuma günü yaptığı ‘infaz erteleme’ başvurusu, dün savcılık tarafından jet hızıyla reddedildi.

Dede Ali Dağdeviren, “T tipi lösemi olduğu söylendi. Evladımızın kurtulma ihtimali yüksek ancak annesi yanında olmalı. Yetkililerden rica ediyoruz; evladımızı göz göre göre ölüme göndermesinler” diyor.

Hakan’ın anne ve babası yaklaşık 2 yıl önce 15’er gün arayla tutuklanmıştı. Üç hafta önce halsizlik ve yorgunluk hisseden Hakan’a geçtiğimiz hafta ‘lösemi’ teşhisi konuldu. Hakan, geçtiğimiz hafta salı günü Osman Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Ancak hastalığın karaciğer, karın, kasık, boyun ve koltuk altına yayıldığı tespit edildi.

ÖĞRETMEN ANNE BABA İKİ YILDIR TUTUKLU

Öğretmen olan annesi Sabriye Dağdeviren’e verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası onandı. Yine öğretmen olan baba Gökhan Dağdeviren ise 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Dosyası Yargıtay’da. 70 yaşındaki dede Ali Dağdeviren de Gülen Cemaati soruşturmaları kapsamında tutuklanmış, rahatsızlıkları nedeniyle tahliye edilmişti. Dede Ali Dağdeviren’in 6 yıl 9 aylık hapis cezası onanırsa o da cezaevine girecek.

BABANIN DÜN HABERİ OLDU

Aile Hakan’ın durumunu bir haftadır anne ve babasına haber vermemişti. Ancak dün kapalı görüşte baba Gökhan Dağdeviren’e oğlunun durumu anlatıldı. Dede Ali Dağdeviren, yaptıkları kapalı görüşü hıçkıra hıçkıra ağlayarak anlatıyor: “Nasıl söyleyeceğimizi bilemiyorduk ancak söylemezsek de olmazdı. Kapalı görüşte anlattık, durumu iyi dedik. (Ağlıyor). Camın arkasında evladım tek kelime edemedi, ağladı. Biz de ağladık, konuşamadık. Karşılıklı ağlaştık.”

KURTULMA İHTİMALİ YÜZDE 75’İN ÜZERİNDE

Hakan, ‘T’ tipi lösemi. Hastalığın organlara ne kadar zarar verdiği konusunda henüz net bir bilgi yok. Tetkikler devam ediyor. Doktorlar karaciğer nakline ihtiyaç olabileceğini söylüyor aileye. Yine doktorların verdiği bilgiye göre Hakan’ın kurtulma ihtimali yüzde 75’in bile üzerinde. Ancak bunun için çocuğun annesine ihtiyacı var. Hakan’a şu anda yaşlı ve hasta olan babaannesi refakat ediyor. Babaanne Meral Dağdeviren, “Evladımın başından ayrılmıyorum ama yetemiyorum. Annesini istiyor, annesini sayıklıyor. Annesinin burada olması lazım. Bu çocuğun kurtulması için annesine sarılması lazım” diyor.

KEMOTERAPİ BAŞLAYACAK

Dede Ali Dağdeviren, torunun kemoterapisinin bir kaç gün içerisinde başlayacağını söylüyor: “İlaç verilmeye başlandı. Tahlilleri yapılıyor. Kemoterapi başlayacak. Yetkililerden rica ediyoruz; bu çocuğun annesine ihtiyacı var. Doktorlar kurtulma ihtimali yüzde 75’ten fazla diyor. Göz göre göre bir çocuğu ölüme göndermeyin. Gelinime en azından oğlu iyileşene kadar izin verin.”

SAVCILIKTAN JET HIZIYLA ‘RET’

Avukatı anne Sabriye Dağdeviren’in ‘infaz erteleme’ talebini cuma günü vermişti. Talebe Hakan’ın raporları da eklendi ancak savcılık muhtemelen dosyayı bile incelemeden dün jet hızıyla ‘ret’ kararı verdi.


Kaynak: TR724



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/hakan-icin-umut-var-annesi-yaninda-olmali-h156050.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder