Ermenistan'da Paşinyan'dan erken seçime şartlı onay - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

2 Mart 2021 Salı

Ermenistan'da Paşinyan'dan erken seçime şartlı onay



İktidar yanlılarının başkent Erivan'da düzenlediği mitingde konuşan Başbakan, "Seçimlere gideceğiz ve halkın kimin istifasını istediğini göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Euronews Türkçe'de yer alan habere göre Paşinyan, seçime gidilmesi için görevden ayrılması halinde yerine yeni bir ismin seçilmemesi kaydıyla sandığa yeşil ışık yakabileceğini söyledi. Ermeni Başbakan ayrıca ekimde yeni bir anayasa kabulü için referandum yapılmasını önerdi.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile yaşanan savaşın ardından siyasi krizin devam ettiği Ermenistan'da geçen hafta Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan, Başbakan Paşinyan'a muhtıra vermiş, Paşinyan ise bunu darbe girişimi olarak nitelendirmişti.

Ardından da Genel Kurmay Başkanı'nı görevden almayı deneyen Paşinyan'a olumsuz yanıt Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan gelmişti. Cumhurbaşkanı, Paşinyan'ın kararnamesini Anayasa'ya aykırı bularak geri çevirse de Başbakan aynı kararnameyi yeniden Cumhurbaşkanlığına göndermişti.



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/dunya/ermenistanda-pasinyandan-erken-secime-sartli-onay-h157420.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder