MSB duyurdu: Cerablus ve El Bab’a füze saldırısı düzenlendi - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

15 Mart 2021 Pazartesi

MSB duyurdu: Cerablus ve El Bab’a füze saldırısı düzenlendi



Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların kontrolündeki Suriye’nin Cerablus ve El Bab yerleşim bölgelerine füze saldırısının yapıldığı belirtildi. Rusya ve Suriye ordusu tarafından bir hafta arayla düzenlenen ikinci saldırıda, kaçak petrolün rafine edildiği ve satıldığı pazar alanlarının vurulduğu iddia edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus ve El Bab’taki iki noktaya füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

FÜZE SALDIRILARININ ARDINDAN KASABA TOPLARLA VURULUYOR

Londra merkezli, muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) haberine göre, Cerablus kırsalındaki El-Hamran akaryakıt pazarını hedef alan füze saldırıları sonucunda bölgede şiddetli patlamalar meydana geldi. Gözlemevi ayrıca, çok sayıda kamyon ve tankerin yandığını, birçok kişinin de yaralandığını kaydetti.

MSB: SİVİL YARALILAR VAR

MSB  Suriye’de Rejim kontrolünde bulunan Halep’teki Kuveyris Havaalanı’dan ateşlenen ve  Cerablus ve El Bab’daki sivil yerleşim yerlerini hedef  alan balistik füzelerle ilgili açıklama yaptı. Sivil yaralılar bulunduğu bildirildi.

MSB’den yapılan açıklama şöyle:

“Suriye’de Rejim kontrolünde bulunan Halep’teki Kuveyris Havaalanı’dan ateşlenen ÇNRA ve balistik füzeler, kuzeydeki Cerablus ve El Bab ilçelerindeki sivil yerleşim yerleri ile akaryakıt tankerlerinin park noktalarını hedef almıştır. Sivil yaralılar bulunmaktadır. Fırat Kalkanı bölgesine yönelik gerçekleşen ve sivilleri hedef alan atışların başlamasını müteakip atışların durdurulması için RF tarafına bildirimde bulunulmuş, belirlenen hedefler ateş altına alınmıştır. Bölgedeki birliklerimiz ikaz edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir.”



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/dunya/msb-duyurdu-cerablus-ve-el-baba-fuze-saldirisi-duzenlendi-h158087.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder