Prof Dr Ahmet Saltık: 'Güneydoğu’daki iyimser tablo yanıltıcı' - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

4 Mart 2021 Perşembe

Prof Dr Ahmet Saltık: 'Güneydoğu’daki iyimser tablo yanıltıcı'



“2. açılım-saçılım” olarak tanımladığı normalleşme süreciyle ilgili konuşan Saltuk, 81 ilin verilerinin güvenilir ve gerçekçi olmadığını ifade edip şunları söyledi:

"Örneğin Doğu ve Güneydoğu’da masmavi bir türdeş boyanma görüyoruz. O bölgeden meslektaşlarımızla konuştuğumuzda çok az PCR testi yapıldığını, yaptırabildiklerini, test olanağı bulamadıklarını, sağlık çalışanlarının bile hastalık kuşkusu durumunda test yaptırma olanağının neredeyse bulunmadığını dile getiriyor. O illerdeki silme mavi renk, büyük ölçüde test yetersizliğine dayalı, yanıltıcı bir sonuç.

Sahada yaygın ve düzenli test yapılmaması nedeniyle, bu illere göre yoğunluk haritası bilimsel ve geçerli bir harita değildir. 2. açılım-saçılım stratejisi, asla geçerli ve güvenilir olmayan bu verilere dayandırılmıştır."

Mart ayındaki vaka sayılarının Ocak ayındaki gibi yüksek olduğuna dikkat çeken Saltık, hiçbir önlem alınmadan normalleşmeye geçilmesinin esas nedeninin ekonomi olduğunu aktardı. 

İktidarın aşı için para bulamadığından dolayı Çin aşısı aldığını öne süren Prof Saltık, aşılamanın da oldukça yavaş ilerlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın, alınan kararları tüm ayrıntılarına kadar açıkladığına işaret eden Ahmet Saltık, “Demokrasilerde Cumhurbaşkanları gerçekte son derece az konuşur. Erdoğan, koskoca Türkiye’ye hükmeden tek adam olmanın dayanılmaz keyfini yaşıyor anlaşılan. Açıklamaları Sağlık Bakanı, bakanlık sözcüsü ya da en iyisi Bilim Kurulu sözcüsü yapabilirdi. Bizde hep siyaset kurumu konuşuyor, bilim değil” dedi.



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/prof-dr-ahmet-saltik-guneydogudaki-iyimser-tablo-yaniltici-h157546.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder