Sosyal medya Korona teftişinde ceza yazan kaymakamı konuşuyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

5 Mart 2021 Cuma

Sosyal medya Korona teftişinde ceza yazan kaymakamı konuşuyor



Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) teftişine çıkan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, 3 eczane çalışanına yan yana oturup çay içtikleri gerekçesiyle cezai yazdırdı. Görüntüleri eleştiren sosyal medyada kullanıcıları, "AKP'nin lebalep dolu kongre salonlarına gelince ceza yok." yorumunda bulundu.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında maske ve hijyen teftişine çıktı. Belediye zabıta ekipleri ve polislerin eşlik ettiği kaymakam bir eczanede çay içen üç çalışanı sosyal mesafe kuralını ihlâl ettikleri gerekçesi ile azarladı. Görüntülerin altına yorum yapan sosyal medya kullanıcıları kaymakamın tavrını “despotça” diye nitelendirdi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Kaymakam Çorumluoğlu’nun denetim için girdiği eczanede maskelerini çıkararak çay içen üç çalışan hakkında “Üç kişinin maskesiz ve 1 metre arayla oturduğu tespit edilmiştir.” şeklinde tutanak tutturdu.

KAYMAKAM ÇALIŞANLARIN YÜZÜNE BAKMADAN ÇIKTI

Bir çalışan “Ama biz çay içiyoruz.” diye itirazda bulundu. Kaymakam videoda maskeli oldukları görülen çalışanların itirazlarını dinlemeden “Tutanağı tutun bana getirin.” dedi. Çalışanların itirazının sürmesine aldırış etmeyen kaymakam eczaneden ayrılırken, “Siz itirazınızı yaparsınız.” ifadelerini kullandı. Boş vakitte çay içip sohbet ettiklerini söyleyen eczane çalışanları kendilerine yapılan muamele karşısında tepki gösterdi.
 


Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘lebaleb dolu’ olmasıyla övündüğü kongrelere işeret eden sosyal medya kullanıcıları kaymakama veryansın etti.
 
Turna isimli kullanıcı Twitter hesabında, “Sabahtan beri ‘maskemi ağzımdan çıkarmadan nasıl kahvaltı yaparım?’ sorusuna cevap arıyorum. Olur da kaymakam içeri girer de ceza yazmasın diye.” ifadelerini kullandı.
 
“CEZA ŞOV YAPAN BİR DEVLETİMSİ”

Bir başka Twitter kullanıcısı ise şunları dile getirdi: “Üç eczane emekçisi oturmuş biraz olsun dinlenmek için çay içiyorlar. Zaten çalıştıkları mekandalar, çay içtikleri için maskeleri inik ve içeri kaymakam girer. Tıka basa dolu kongreler, mitingler, protokol cenaze törenleri orada dururken, ceza şov yapan bir devletimsi.”
 
KARADENİZ EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMOĞLU KİMDİR?

İsmail Çorumluoğlu, 1968 yılında Balıkesir’in Kepsut ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretiminin akabinde İstanbul Maliye Meslek Lisesi’ni bitirdi. 1989’da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi maliye bölümünden mezun oldu ve aynı yıl maliye anabilim dalında yüksek lisansa başladı.

1992 yılında Amasya Valiliği’nde kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Çorumluoğlu adaylık sırasında 8 ay İngiltere’de eğitim aldı. Orta seviyede İngilizce bilen İsmail Çorumluoğlu askerlik hizmetini 1996 yılında kısa dönem olarak tamamladı.

1996-1998 Manisa-Selendi Kaymakamı, 1998-2000 Bitlis-Hizan Kaymakamı, 2000-2003 Artvin Vali Yardımcılığı, 2003-2006 Kütahya-Hisarcık Kaymakamı, 2007-2008 Çorum Vali Yardımcılığı, 2008-2013 Kütahya-Gediz Kaymakamı, 2013-2018 Manisa-Şehzadeler Kaymakamı olarak görev yaptı.

Çorumluoğlu, 31 Ağustos 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Karadeniz Ereğli kaymakamlığına atanmıştı.

Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/sosyal-medya-korona-teftisinde-ceza-yazan-kaymakami-konusuyor-h157603.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder