İspanya LaLiga’da ırkçılığa hapis cezası - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

10 Haziran 2024 Pazartesi

İspanya LaLiga’da ırkçılığa hapis cezası

İspanya 1’inci Futbol Ligi’nde (LaLiga) 21 Mayıs 2023’te oynanan Valencia-Real Madrid maçında tribünlerden Vinicius’a yapılan ırkçılıkla ilgili mahkeme kararında üç sanığa sekizer ay hapis cezası verildi. Ayrıca ırkçı taraftarların iki yıl boyunca stadyuma giremeleri de yasaklandı.

Mahkemenin kararı LaLiga’nın şikayeti sonucunda ırkçılıkla ilgili İspanya’da verilen ilk hapis cezası olarak kayıtlara geçti.

LaLiga başkanı Javier Tebas kararla ilgili şöyle konuştu: “Bu karar, İspanya’da ırkçılıkla mücadele için harika bir haber. Vinicius’un uğradığı zararı onarıyor ve stadyuma hakaret etmek için gidenlere, tespit ve rapor edilecekleri, cezai işlem uygulanacağı yönünde açık bir mesaj gönderiyor.”

Ne olmuştu?

Valencia-Real Madrid maçının ikinci yarısında Madrid’in Brezilyalı futbolcusu Vinicius’a, Valencia tribünlerinden bir taraftarın kendisine ırkçı hakaret ettiği gerekçesiyle oyun durmuştu.

Tribüne doğru giderek bir taraftarı işaret eden Vinicius’un bu girişimi sonrasında hakem Ricardo de Burgos Bengoetxea, her iki takımın teknik direktörleri ve futbolcular da olaya dahil olmuş, ardından polis görevlileri tribüne giderek, söz konusu taraftarın olduğu bölümü boşaltmıştı.

İspanyol polisi, Vinicius’a ırkçı hakarette bulunduğu tespit edilen, 18-21 yaşlarındaki üç taraftarı gözaltına alsa da dava açılmamasından serbest bırakmıştı.



Kaynak: SPOR – Aktifhaber https://aktifhaber.com/spor/ispanya-laligada-irkciliga-hapis-cezasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder