AST'den 'Yargıya Darbe' raporu! Türkiye'de hukuk askıya alınmış durumda - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

6 Temmuz 2021 Salı

AST'den 'Yargıya Darbe' raporu! Türkiye'de hukuk askıya alınmış durumda


AST Raportörü Bülent Ceyhan'ın hazırladığı 3 bölümden oluşan raporda, AKP iktidarı tarafından yargı erkinin bağımsızlığını hedef alan müdahaleler, hukukun askıya alınışı ve yargının siyasallaşması belgeleriyle anlatılıyor.

TÜRK YARGISININ SİYASALLAŞMASI

Raporun ilk bölümünde, AKP hükümetinin, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına karşı siyasi gücünü devam ettirmek ve yargılanmaların önüne geçmek için uygulamaya koyduğu proje mahkemeler ile yargıç ve savcıların kontrol altına alınmasına yönelik operasyonlarına mercek tutuluyor.

YARGI MENSUPLARINA YÖNELİK KİTLESEL TUTUKLAMALAR

İkinci bölümde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kıyıma, binlerce hakim ve savcının hukuksuz şekilde mesleklerinden ihraç edilerek cezaevlerinde tutsak edilmelerine dikkat çekiliyor.

YARGI MENSUPLARINA İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE EYLEMLERİ

Üçüncü bölümde ise işkence ve kötü muamele gören yargı mensuplarının anlatımlarına yer veriliyor.

"TÜRKİYE'DE BUGÜN HUKUK ASKIYA ALINMIŞ DURUMDA"

Rapörtör Ceyhan, raporla ilgili olarak, “Haklar ve özgürlüklerin teminat altına alınabilmesi bağımsız yargının varlığına bağlıdır. Türkiye’de bugün hukuk askıya alınmış durumda. Türkiye’de yargı hiçbir zaman bağımsız değildi fakat hiç bu kadar siyasallaşmış da değildi. Şu an görevde bulunan hakim ve savcılar iktidarın kontrolü altında. Adeta tüm kararlar siyasal iktidarın denetiminden geçiyor. Kararlarıyla AKP hükümetini rahatsız eden binlerce hakim ve savcı ise hukuksuz şekilde tutuklandı. Hakları ihlal edildi. Rapor, bu hak ihlallerini kayıt altına alıyor” ifadelerini kullandı.

Raporun tamamı burada




 



Kaynak: http://aktifhaber.com/gundem/astden-yargiya-darbe-raporu-turkiyede-hukuk-askiya-alinmis-durumda-h163627.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder