Koca açıkladı: Delta varyantı bir haftada üçe katlandı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

13 Temmuz 2021 Salı

Koca açıkladı: Delta varyantı bir haftada üçe katlandı


Geçen hafta 30 ilde görülen Delta varyantı vaka sayısı üç kat arttı. Tespit edilen üç ildeki üç vakanın dışında yeni delta plus varyantı ise belirlenmedi.

Toplam vaka sayılarındaki artışa da dikkat çeken Koca, "Son bir haftaya baktığımızda özellikle düşmesi gereken vakanın düşmediğini, haftasonunun bir önceki haftasonuna göre yüzde 20'lere yakın bir artış olduğunu görüyoruz" dedi.

Koca, artışların Diyarbakır, Şırnak, Adıyaman gibi daha çok aşılama oranının düşük olduğu illerde görüldüğüne dikkat çekti.

Koca dördüncü dalga uyarısı da yaptı ve "Şu an böyle bir durum yok ama olmayacağı anlamına gelmez. Bunun olmaması için tek şart aşılama. Yoğun aşılama ve toplumsal bağışıklığın sağlanması ile dördüncü dalgayı önlemek mümkün” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca, toplumsal bağışıklığın yüzde 70 ya da 80'e ulaştığında salgının biteceğini ve normal hayata dönüleceğini de söyledi.
 



Kaynak: Aktif Haber http://aktifhaber.com/saglik/koca-acikladi-delta-varyanti-bir-haftada-uce-katlandi-h163890.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder