Haraç mezat Bilal Erdoğan’ın arkadaşına satılan Sürat Kargo’yu Milli Takıma sponsor yaptılar - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Haraç mezat Bilal Erdoğan’ın arkadaşına satılan Sürat Kargo’yu Milli Takıma sponsor yaptılar

15 Temmuz’dan sonra el konulan ve 3 yıl önce Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı Halil İbrahim Bacacı’ya haraç-mezat satılan Sürat Kargo, A Milli Erkek Futbol Takımı’na sponsor oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) A Milli Erkek Futbol Takımı için Bacacı Yatırım Şirketlerinden Sürat Kargo ile sponsorluk anlaşması imzaladı. TFF Riva Tesisleri’nde gerçekleştirilen sponsorluk tanıtımına TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oğuz, TFF Başkan Vekili Alkın Kalkavan ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella katıldı.

HARAÇ MEZAT BİLAL ERDOĞAN’IN ARKADAŞINA VERİLMİŞTİ

15 Temmuz sonrasında el konulan Sürat Kargo ve Sürat Lojistik, 2021 yılında ihale ile Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Halil İbrahim Bacacı’ya verildi. İhale için 16 firma şartname satın aldı, 11’i bilgi odası sürecine dahil oldu ancak sonunda 4 firma teklif verdi. Teklif verenlerden biri teminat mektubu sunmadığı için ihale dışı bırakıldı. Üç firmanın ihaleye alınmasına karar verildi.

335,5 MİLYON LİRAYA SATILDI

Verilen teklifler 230 milyon lira, 325 milyon 575 bin lira, 327,5 milyon lira. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif olan 327,5 milyon lira üzerinden açık artırma aşamasına geçildi ve katılımcılar tarafından yapılan artırımlar sonucunda 335,5 milyon lirayla en yüksek teklife ulaşıldı. İkinci en yüksek teklif ise 334,5 milyon lira oldu.

ŞİRKETİN DEĞERİ 1 MİLYAR 700 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDEYDİ

CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu şirketin hem değeriyle ilgili hem de prosedürle ilgili birçok soru sormuştu. Kuşoğlu, “Normalde 335 milyon 500 bin liraya satılan şirketin değeri, 1 milyar 700 milyon liranın üzerinde. Yani 1.3 milyar liralık kamu zararı söz konusu. Ayrıca da satış kararı usulsüz” demişti.



Kaynak: https://aktifhaber.com/gundem/harac-mezat-bilal-erdoganin-arkadasina-satilan-surat-kargoyu-milli-takima-sponsor-yaptilar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder