‘TFF 600’den fazla EURO 2024 davetlisine toplam 3 milyon euro harcadı’ - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

18 Haziran 2024 Salı

‘TFF 600’den fazla EURO 2024 davetlisine toplam 3 milyon euro harcadı’

Spor gazetecisi ve yazar Tahir Kum, Salı günü X hesabında yaptığı paylaşımlarda Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kendi kaynaklarıyla 600’ü geçkin davetlinin Almanya’da düzenlenen EURO 2024 şampiyonasında konuk edildiğini söyledi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye “israf projesi” diyen Kum, aynı zamanda TFF’nin EURO 2024 davetlileri için harcadığı paranın 3 milyon euroyu geçtiğini iddia etti.

“TFF’nin EURO 24 faturasının 3 milyon euro’yu bulması kulüpleri harekete geçirdi,” ifadelerini kullanan Kum, TFF’den davetli listesinin kamuoyu ile paylaşılmasının istendiğini de sözlerine ekledi.

“Sezon boyu skandallarıyla gündeme gelen TFF şimdi israflarıyla gündemde,” diyen Kum, TFF’nin 613 davetli ile “tarihi bir rekora imza attığını” belirtti ve turnuvaya katılan hiçbir ülkenin davetli sayısında bu rakama yak.

Kum ayrıca, TFF’nin alt yaş milli takım teknik direktörlerinden “tek bir ismi dahi” turnuvaya davet etmeğini belirtti.

TFF’nin bu hamlesinin, özellikle hükümet tarafından enflasyonun baskılanması amacıyla gündeme getirilen “Tasarruf Tedbirleri Genelgesi”nin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinden sadece bir ay sonra gelmesi de sosyal medyada tepkilere yol açtı.

Suudi Arabistan’da Süper Kupa finalinin oynatılamaması, İstanbulspor’un takımını sahadan çekmesi ve orta hakem Halil Umut Meler’in yumruklanması gibi gerginlikler, Büyükekşi’nin TFF başkanlığına gölge düşürdü.



Kaynak: SPOR – Aktifhaber https://aktifhaber.com/spor/tff-600den-fazla-euro-2024-davetlisine-toplam-3-milyon-euro-harcadi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder