TikTok: ‘Yüksek profilli hesaplar’ siber saldırıya uğradı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

5 Haziran 2024 Çarşamba

TikTok: ‘Yüksek profilli hesaplar’ siber saldırıya uğradı

TikTok Sözcüsü Jason Grosse, “Güvenlik ekibimiz kısa süre önce CNN’in TikTok hesabını hedef alan kötü niyetli aktörler konusunda uyarıldı” ifadesini kullandı.

Grosse, TikTok’un hesaba erişimi yeniden sağlamak ve “gelişmiş güvenlik önlemleri” eklemek için CNN’le birlikte çalıştığını aktardı.

Ayrıca Grosse, “Platformun bütünlüğünü korumaya kararlıyız ve diğer gerçek dışı faaliyetleri de izlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TikTok, siber saldırının platformun doğrudan mesajlaşma (özel mesajlaşma) özelliği aracılığıyla gerçekleştiğini bildirdi.

Öte yandan saldırının niteliği ya da hedef alınan hesap sayısı hakkında detay paylaşılmadı.

Grosse, “çok az sayıda hesabın ele geçirildiğini” söyledi.

Diğer yandan TV yıldızı Paris Hilton’un hesabının da hedef alındığı ancak ele geçirilmediği kaydedildi.

Çin menşeli ByteDance şirketine bağlı olan TikTok, son yıllarda ABD dahil dünya genelinde popülerliğini artırmaya başladı.

Kullanıcılar TikTok’ta 15 saniye ile 3 dakika arasında değişen videolar oluşturabiliyor ve bu videoları çeşitli efekt, filtre, müzik ve seslerle zenginleştirebiliyor.


Kaynak: Aktif Haber https://aktifhaber.com/dunya/tiktok-yuksek-profilli-hesaplar-siber-saldiriya-ugradi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder