Büyükekşi’nin 12 yabancı kuralı iptal - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

23 Temmuz 2024 Salı

Büyükekşi’nin 12 yabancı kuralı iptal

TFF başkanlığını Mehmet Büyükekşi kaybetmiş, yerine İbrahim Hacıosmanoğlu gelmişti.

Bunun üzerine Büyükekşi yönetiminin 12 olarak güncellediği ve bu sezon Süper Lig’de uygulanması planlanan yabancı sınırı kuralı iptal edildi.

TFF, yeni sezonda yabancı sayısının 14’e çıkarıldığını, kadrodaki 14 yabancıdan 12’sininse müsabaka isim listesine yazılabileceğini duyurdu.

İlgili açıklama şöyle:

“Süper Lig’de, A Takım Listesi’ndeki futbolcu sayısı 26’dan 28’e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım Listesi’ne yazılabilmesine imkan sağlandı. Müsabaka isim listesine bu futbolculardan 12’sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

1’inci Lig’de A Takım Listesi’ne yazılacak Türkiye A Milli Takımı’nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısı sekiz olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla altısının bulunabilmesine imkan sağlandı.

TFF 2 ve TFF 3’üncü Lig’de 2023 – 2024 Sezonunda uygulanan futbolcu uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılmak suretiyle bu sezon da aynen devam etmesi kararlaştırıldı.”



Kaynak: SPOR – Aktifhaber https://aktifhaber.com/spor/buyukeksinin-12-yabanci-kurali-iptal.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder