Andy Murray tenise veda etti - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

2 Ağustos 2024 Cuma

Andy Murray tenise veda etti

Teniste çift erkekler çeyrek finalinde, ABD’yi temsil eden Taylor Fritz – Tommy Paul ikilisi, Büyük Britanya’dan Dan Evans – Andy Murray ikilisini 2-0 yendi. Bu sonuçla birlikte Andy Murray tenis kariyerini sonlandırdı.

37 yaşındaki Murray, kritik sakatlıklar yaşamış olsa da her defasında tenise dönmeyi başarmıştı. Son olarak kalçasına metal bir destek yerleştirilmişti.

Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Andy Murray teniste ‘Big Four’ yani büyük dörtlü olarak adlandırılıyor. Bu dörtlü uzun zaman boyunca kupalara ambargo koydu. Murray, 41 hafta boyunca dünya sıralamasının en tepesinde yer aldı. Üç grand slam ve 14 masters şampiyonluğu kazandı. İki kere teklerde olimpiyat altın madalyası kazandı.

İki yıl önce Roger Federer’in uzun süreli sakatlıkların ardından tenise veda etmesiyle ‘büyük dörtlü’den ilk kayıp verilmişti. Rafael Nadal da bir süredir sakatlıklarla boğuşuyor ve yakın zamanda emekliliğini açıklaması bekleniyor.



Kaynak: SPOR – Aktifhaber https://aktifhaber.com/spor/andy-murray-tenise-veda-etti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder