Derbi iddianamesi: Fenerbahçeli futbolculara hapis istemi - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

16 Ağustos 2024 Cuma

Derbi iddianamesi: Fenerbahçeli futbolculara hapis istemi

Trendyol Süper Lig’de geçen sezonun 37’nci haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından Fenerbahçe teknik heyeti, yöneticileri ve futbolcular galibiyeti kutlamak için sahaya girmiş, Galatasaraylı görevlilerin müdahelesi üzerine ortalık karışmıştı.

İstanbul başsavcılığınca hazırlanan iddianamede stadyum müdürü Ali Çelikkıran ‘müşteki’, futbolcular Jayden Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe doktoru Ertuğrul Karanlık, Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü, dönemin Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal’ın oğlu Emre Kartal ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede beş ‘şüpheli’nin her birinin, ‘vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama’ ve ‘spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi’ suçlarından iki yıl üç aydan altı yıl dokuz aya kadar hapsi istendi.

İddianamede Çelikkıran’ın sağlık raporunda ‘boynunun kırıldığını’ öne sürdüğü, bu kırığın, yaşamı tehlikeye sokmayan, ancak basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı, yaşam fonksiyonlarına orta derecede etkisi olduğu belirtildi.

‘Şüpheliler’ fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek Çelikkıran’ı tekme ve yumruk atmak suretiyle dövmekle suçlandı.

Ali Koç’a takipsizlik

Savcılık, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, idari menajer Emir Yolaç, futbolcular Mert Müldür, Bright Osayi Samuel, İrfan Can Eğribayat ve bazı yöneticiler dahil 17 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.

Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan’a hakaret içerikli ifadelerde bulunduğu öne sürülen dönemin Fenerbahçe yöntecisi Selahattin Baki’nin dosyasıysa ayrılarak uzlaştırma bürosuna gönderildi.



Kaynak: SPOR – Aktifhaber https://aktifhaber.com/spor/derbi-iddianamesi-fenerbahceli-futbolculara-hapis-istemi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder