Mercedes’te Hamilton’ın yerini Kimi Antonelli aldı - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

31 Ağustos 2024 Cumartesi

Mercedes’te Hamilton’ın yerini Kimi Antonelli aldı

Lewis Hamilton’ın Mercedes-AMG PETRONAS F1 Takımı’ndaki boş koltuğu doldu.

39 yaşındaki Formula 1 pilotu, bu yılın başlarında 11 yıl sonra takımdan ayrılacağını duyurmuş, yerine kimin geçeceği konusunda spekülasyonlar başlamıştı.

2024 İtalya Grand Prix’si öncesinde Mercedes, birçok kişinin merakla beklediği ismi açıkladı. Andrea Kimi Antonelli, 2025 sezonu için F2’den F1’e terfi etti.

Cuma günü FP1’deki ilk yarışına çıkan ve geçtiğimiz hafta 18 yaşına giren Kimi, İtalya’nın Bologna kentinde doğdu. 2019’da Mercedes’in genç takımına katıldı ve takımla ilk test sürüşüne nisan ayında çıktı. Pilot, bu hafta İtalya Grand Prix’si öncesi serbest antrenmanlarda yer aldı.

Mercedes Takım Müdürü Toto Wolff yaptığı açıklamada “2025 sürücü kadromuz; deneyim, yetenek, gençlik ve tam anlamıyla ham hızı bir araya getiriyor. George ve Kimi’nin hem bireysel hem de ortak olarak takıma katacakları konusunda heyecanlıyız. Yeni kadromuz hikayemizin bir sonraki bölümünü başlatmak için mükemmel. Ayrıca genç programımızın gücünün ve yerli yeteneğe olan inancımızın bir kanıtı. George [Russell] dünyanın en iyi sürücülerinden biri olduğunu kanıtladı. Sadece hızlı, tutarlı ve kararlı değil aynı zamanda takım içinde güçlü bir lidere dönüştü” dedi.

Kimi ise, “George ile birlikte Mercedes F1 sürücüsü olarak ilan edilmek harika bir duygu. F1’e ulaşmak küçük bir çocukken hayalini kurduğum bir şeydi. Takıma, kariyerimde bana verdikleri destek ve duydukları inanç için teşekkür etmek istiyorum. Hala çok şey öğreniyorum ancak bu fırsata hazır hissediyorum” sözleriyle duygularını ifade etti. 

Kimi’nin devraldığı bu büyük bayrağı layığıyla dalgalandırıp dalgalandıramayacağı merak konusu.



Kaynak: SPOR – Aktifhaber https://aktifhaber.com/spor/mercedeste-hamiltonin-yerini-kimi-antonelli-aldi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder