Şarbon iddiası nedeniyle hiçbir liman kabul etmiyor - TRHABER

TR Haber | Tüm Haberler | @Tr__Dunya @Tr__Spor @Tr__WEB @trhbr1 @Tr__Teknoloji hesaplarımız twitter tarafından kapanmıştır. ==>> @Tr_Hbr_ @TR__Tube @Magduriyetler_ @Tr__Ekonomi Tr__News hesapları aracılığıyla yayındayız.

 TR NEWS
LightBlog

18 Eylül 2018 Salı

Şarbon iddiası nedeniyle hiçbir liman kabul etmiyor



İstanbul açıklarında beklediği sırada “Şarbonlu hayvan taşıyor” iddiasıyla gündeme gelen Panama bandıralı “Rahmeh” isimli geminin hiçbir limana giremediği ve Akdeniz açıklarında beklediği ortaya çıktı.
Panama bandıralı ‘Rahmeh’ isimli gemi
6 Eylül’de İstanbul’dan ayrılıp Akdeniz’e açılan 134 metre uzunluk, 11 bin 947 grostonluk olan, hayvan taşımacılığında kullanılan gemi Rahmeh’in, şarbon iddiaları yüzünden hiçbir limana yanaşamadığı ifade edildi.
Geminin sahibi olan Hijazi & Ghosheh Group’un vekili Avukat Meltem Cırık Nurdoğdu, geminin seyir güzergâhını Sözcü gazetesine anlattı.
Et ve Süt Kurumu, Brezilya’dan 4 bin 500 canlı hayvan ithal etti.
GEMİ 4 BİN 500 HAYVAN GETİRDİ
Et ve Süt Kurumu’nun siparişi üzerine Brezilya’dan Rahmeh adlı gemi ile 4 bin 500 civarında hayvan getirildiğini ifade eden Nurdoğdu, Hayvanların muayene ve kontrolleri yapıldıktan sonra 18 Ağustos 2018 tarihinde Bandırma Limanı’nda gemiden tahliye edildiğini aktardı.
Tüm kontrollerin Et Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını vurgulayan Nurdoğdu, “Gemi hastalıklı hayvan taşımamış; hastalıklı hayvan tahliye etmemiş; boş olarak Bandırma Limanı’ndan ayrılmıştır.” dedi.
GEMİ İDDİALARDAN SONRA ODAK HALİNE GELDİ
19 Ağustos 2018’de geminin Cebelitarık Limanı’na gitmesi için çıkış izni verildiğini kaydeden Nurdoğdu, Kurban Bayramı nedeniyle çıkış işlemleri tamamlanamayan geminin İstanbul Ahırkapı açıklarına demirlediğini kaydetti.
Bu sırada gündeme düşen asılsız haberler nedeni ile söz konusu gemi haberlerin odak noktası haline geldiği söyleyen Nurdoğdu, geminin ikmallerini tamamlayamadan Ahırkapı açıklarında ayrılmak zorunda kaldığını aktarıyor.
KAPTAN GEMİYE BİNMEK İSTEMEMİŞ
Şarbon iddiaları nedeniyle geminin Çanakkale Boğazı’nda yaklaşık 12 saat bekletildiğini kaydeden Nurdoğdu, “Sözde şarbon tehlikesi, gemide canlı hayvanların bulunduğu gibi yanlış bilgilerden dolayı kaptan gemiye çıkmak istememiş, saatler geçtikten sonra kaptan ikna edilerek gemiye çıkışı sağlanmış ve geminin geçişine izin verilmiştir.” bilgisini verdi.
ÖNCE ÇEŞME AÇIKLARINA DEMİRLEDi 
Geminin Akdeniz’e seyri esnasında sahip değişikliği sebebiyle Çeşme açıklarına demir attığını vurgulayan Nurdoğdu, şarbon iddiaları ile ilgili çıkan haberler nedeniyle geminin Çeşme açıklarından ayrıldığı belirtti.
Rahmeh isimli gemi Akdeniz açıklarında bekliyor
AVUKAT NURDOĞDU: BEYRUT LİMANI’NA DA GİDEMEDİ
Hedef haline gelen geminin Türkiye kara sularında vakit kaybedilmesinden dolayı Beyrut Limanı’na yönlendirildiğini söyleyen Avukat Meltem Cırık Nurdoğdu, “Ancak maalesef asılsız haberler Beyrut’a da sirayet etmiş ve oradan da olumlu bir sonuç alınamamıştır. Şu an için gemi ikmallerini tamamlayıp sefere çıkmak için Akdeniz’de beklemektedir.” dedi.

IPA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder